Anbefalet Artikler

Roskilde-booker Stefan Gejsing anbefaler

REYKJAVÍKURDÆTUR

Med 105 nye navne på plakaten til Roskilde Festival 2016 har Undertoner taget en snak med booker Stefan Gejsing for at få lidt kyndig vejledning. Han anbefaler bl.a. ny neopunk, indiepop og islandsk hiphop, som det er værd at tjekke ud til sommer.

REYKJAVÍKURDÆTUR

Den islandske hiphopklan Reykjavíkurdætur er blandt Stefan Gejsings særlige anbefalinger i Roskilde Festivals program.

Roskilde Festival har netop offentliggjort hele programmet til sommerens festival med intet mindre end 105 nye tilføjelser. Lidt af en jungle at orientere sig i, når man ser forbi de store navne på plakaten. Til at pege Roskilde-interesserede lidt i den rigtige retning har vi allieret os med Stefan Gejsing, som bl.a. booker nordiske og danske navne til festivalen. Han har lovet at komme med tre anbefalinger blandt programmets nye, internationale navne inden for Undertoner-venlige genrer, men da vi fanger ham på telefonen, lyder det: »Altså, jeg har fire!« Fire er også fornemt! Stefan Gejsing anbefaler:

Blood Sport

»Jeg vil fremhæve Blood Sport! Det er sådan noget afro-postpunk. De har en afroting kørende, og det er sindssygt fedt live − de er virkelig, virkelig gode live! Og det er en ret fed plade, den nye plade, de har lavet. Det er sådan et band, jeg synes, man skal prøve at høre, for det er en af de der opdagelser, man kan gøre i vores program. Der er nok ikke så mange, der kender dem, men det er sindssygt godt!«

Whitney

»Og så vil jeg fremhæve Whitney, som inden for den sidste halvanden uge har fået meget hype. Det er sådan noget ret fed indiepop, som vi faktisk lige så under South by Southwest i Austin. Vores sidste bookning, inden vi lukkede programmet, var faktisk Whitney, fordi vi så dem spille live i Austin. Den der livedel er sindssygt vigtig for Roskilde Festival. Det betyder ikke, at alle koncerter er fede, for man kan selvfølgelig godt spille en dårlig koncert, men det er vigtigt, at vi prøver at få set så meget af det live som muligt, før vi booker det til festivalen. Der er meget, som er en super fed Pitchfork-hype, men når man ser det, så finder man ud af, at det måske lige var et år for tidligt, at de fik den hype.«

Men I blev bare blæst bagover af Whitney?

»Ja, lige præcis − det var netop det der med at blive blæst bagover! Vi så dem til sådan et dayparty, og et band som Whitney spiller måske 12 shows til sådan en South by Southwest, og det er ret hårdt for dem også, så man kan være heldige at se dem, hvor de er fuldstændig magiske og andre gange, hvor de bare er trætte eller har spillet deres fingre af. Men når man har set 40 koncerter på sådan en festival og trækker DNA’et ud af det bagefter, så var Whitney klart et band, der var rigtig fedt.«

So Pitted

»So Pitted er sådan noget neopunk-noget med totalt smæk på og gang i den, som jeg ikke selv har set personligt, men som en af mine kolleger har set live. Det er en af de plader, vi har hørt mest på vores kontor det sidste halve år. De kan varmt anbefales!«

Hvad er det, de kan?

»De kan kombinere det med at have en utrolig energi samtidig med, at der faktisk er nogle sindssygt fede melodier i det. Det er der jo mange der har, men jeg tror, So Pitted er et af de bands − hvis de leverer den koncert, som min kollega så − som kan løfte sig til noget større. Det er selvfølgelig ikke Rihanna-salgstal eller sådan noget, men hvis de forvalter deres talent rigtigt, så tror jeg, de kan blive et etableret, rigtig fedt band.«

Reykjavíkurdætur

»Den sidste, jeg vil anbefale, er faktisk noget, vi har booket til Countdown (til festivalens opvarmningsdage den 26.-28 juni, red.). Det er en islandsk hiphop-klan − de gør meget ud af, at de ikke er en hiphop-gruppe, men en hiphop-klan. De er 20-22 piger, som rapper på islandsk. Deres historie er lidt sjov, for grunden til, at de har slået sig sammen i den her klan, er, at når de var ude på de små islandske spillesteder som solister, blev de ikke rigtig taget seriøst af de andre hiphoppere, og folk så lidt ned på det der islandske kvindehiphop. Men så valgte de at slå sig sammen i denne her kæmpestore gruppe. De hedder Daugters of Reykjavík på engelsk, men på islandsk hedder de Reykjavíkurdætur. Prøv at gå ind og tjekke deres videoer. De har sindssygt meget power! Jeg så dem til Iceland Airwaves to gange, og de har en ret stor islandsk crowd, fordi de repræsenterer en kultur, der måske har haft det lidt svært i Island. Nogle mega fede piger, som jeg varmt kan anbefale at tjekke ud.«

Roskilde Festival 2016 løber af stablen fra den 25. juni til og med den 2. juli.

Skriv et svar