Koncerter

Søren Juul, 30.04.16, Symfonisk Sal, Spot Festival, Aarhus

Indiepop-solisten Indians har smidt sit engelske alias og går nu under eget navn. Det gjorde han også i Musikhusets storslåede Symfoniske Sal, hvor han gav publikum en sublim forsmag på sit kommende album.

Søren Juul er den tidligere Indians-musikers ”nye” konstellation. Som Søren Juul optræder han alene i et sparsomt setup med kun sin mikrofon, keyboard, mixer og visuelle back-drops. I september sidste år udgav Søren Juul sin første EP under det nye alias og er nu aktuel med førstesinglen “Dear Child” fra det kommende album This Moment, som udkommer den 17. juni på det engelske indiepladeselskab 4AD.

Han er tidligere blevet kaldt Danmarks Bon Iver, og det var der da også flere blandt det begejstrede publikum, der konstaterede – ganske berettiget. ”Dear Child” åbnede koncerten i Musikhusets Symfoniske Sal, som dannede en smuk ramme om noget smuk musik. Søren Juuls spæde vokal og dragende synth-effekter tog pusten fra publikum, som efter tre lange dag på Spot Festival havde brug for en pause og bare nyde den musikalske balsam til sjælen.

Mange af aftenens numre stammede fra det kommende album, og derfor har det ikke været nemt at finde titler – for ikke at sige umuligt, da det kun er ”Dear Child” og ”Ambitions”, som ligger tilgængelige på det store internet. Introduktioner var der heller ikke mange af fra Juuls side, men publikum fik dog en forklaring på, hvorfor This Moment netop fik den titel: »Det er en hyldest til det, der sker lige nu. Lad os kysse, kramme og elske hinanden,« lød budskabet. Netop øjeblikket blev også hyldet i sceneshowet, hvor det visuelle back-drop udgjorde størstedelen. Det var nærbilleder af Juul, som blev projekteret op på den store bagskærm af tre kameraer placeret rundt om ham.

Søren Juul indviede publikum i sin nervøsitet over at spille mange af numrene for første gang, men nervøsiteten var intet sted at spore i de fem numre, som han stilsikkert fremførte med rolig hånd og til tider lukkede øjne. Der var både sfærisk synth, blid guitar og dybe trommer, som alt sammen blev tryllet frem fra det spartanske setup. De stemningsfulde numre fangede publikum i øjeblikket og gav dem svært ved at give slip igen.

★★★★★★

Fotos: Morten Lau-Nielsen

Skriv et svar