Koncerter

Roskilde Festival 2016: M.I.L.K., 27.06.16, Street

Selvom vejret var noget gråt og dryppende til M.I.L.K.s tropiske solksinspop, bragte bandet soniske palmestrande med sig til Roskilde Festival.

M.I.L.K.-800px

Vejret var noget gråt og dryppende, da M.I.L.K. indtog Roskilde Festivalens Streetscene mandag klokken 20. Når nu M.I.L.K. spiller så tropisk solskinspop, som de gør, virkede det helt underligt at stå med regnslag om ørene og lade musikkens bølgeskvulp føre en bort til hvide palmestrande. Selvom det havde været nemmere at sælge koncerten under mere adækvate forhold, lykkedes det dog alligevel M.I.L.K. at fremmane en varm sonisk sommer, som gav anledning til megen begejstring blandt det dansende publikum.

Imens bandet slog tonerne an til det bekymringsløse intronummer ”If We Want To” spankulerede forsanger og bagmand Emil Wilk ud på scenen iført hvidt denimsæt og stort krøllet hår, der fik ham til at ligne en ung Tommy Seebach. Med hans drengede charme og ydmyge udstråling var den prangende mundering perfekt til anledningen.

Hvis man har lyttet til de tre numre, som M.I.L.K. har lagt på soundcloud kunne man måske, ligesom jeg, have haft en forventning om, at koncerten ville være en tilbagelænet drømmende affære. Dette var imidlertid ikke tilfældet. Det meste af koncertens materiale var nemlig langt mere uptempo end det hidtil udgivne, og den fyndige funkede soul bragte størstedelen af det fremmødte publikum i dans. Selvom mange af sangene er godt skåret, og Wilk har flair for den gode melodi, var der imidlertid nogle af numrene, der i mine ører ikke helt levede op til den standard, som bandet har lagt for dagen med deres indspillede materiale.

En klar hage ved koncerten var de gennemgående lydproblemer. Selvom M.I.L.K. er fem mand høj, var en større del af instrumentationen ved dagens koncert udgjort af backtracks. Lydniveauerne på disse var desværre ikke altid optimalt tilpasset, og flere essentielle elementer druknede simpelthen væk. Derudover var bassen ubelejligt rungende og invaderede ved flere lejligheder det meste af lydbilledet på ærgerlig vis.

★★★★½☆

Skriv et svar