Koncerter

Roskilde Festival 2016: Pat Thomas & Kwashibu Area Band, 29.06.16, Avalon

Pat Thomas & Kwashibu Area Band spillede monoton afrobeat helt efter bogen, der på trods af kedelige melodiske idéer fik folk til at danse.

Pat Thomas-800px

Ghanesiske Pat Thomas og hans Kwashibu Area Band spiller afrobeat lige efter bogen. Genren, som Fela Kuti var bannerfører for, kombinerer traditionelle, afrikanske trommetraditioner med en mere vestlig inspireret jazzklang, hvor elektriske guitarer, blæsere og keyboards ubesværet blander sig sammen med perkussion-instrumenterne. Det kan Pat Thomas og hans band spille til fingrespidserne. Særligt de legende rytmer fik stemningen i Avalon-teltet til at koge. De konstante rytmer skabte en monoton trancestemning, hvor de forskellige grooves skabte, noget der minder om forskellige sange.

Men det mindede også kun om forskellige sange, for det melodiske materiale var desværre ret uopfindsomt. Musikerne fik ikke rigtig kommunikeret til publikum gennem deres instrumenter i deres ellers talrige soloer.  I stedet blev der bare plimpet lidt idéløst rundt i skalaens toner. Blæserarrangementerne var klichéfyldte, og de forskellige vokaler klingede så ens, at hvad der ellers skulle have været et medrivende call and response-kor, blev en forfladiget flade af sang. Resultatet var, at koncerten manglede kontraster for i stedet at blive en lang monoton danseseance.

Den danseseance gik til gengæld også direkte i folks fødder, der ikke kunne lade være med at bevæge sig til det ghanesiske bands rytmer. Måske skulle man bare droppe at lytte med ørerne og i stedet lytte gennem fødderne, for det var åbenlyst, at dem der fortabte sig selv i dansen, havde en fremragende oplevelse med Pat Thomas. Tilbage stod jeg lidt for sulten og allerede lidt for træt til at kunne tage del i festen.

★★★☆☆☆

Skriv et svar