Koncerter

Fotoreportage: Battles, 21.09.16, Koncerthuset Studie 3, København

Skrevet af Camilla Grausen

Undertoners faste koncertfotograf Daniel Nielsen var med, da den amerikanske mathrocktrio Battles gæstede Koncerthuset på turné med deres tredje album, La Di Da Di.

Sådan så det ud, da newyorkertrioen Battles indtog Koncerthusets Studie 3 onsdag aften. Battles’ tre medlemmer, Dave Konopka, Ian Williams og John Stanier, gav alt, hvad de havde på guitar, trommer, tangenter og et hav af drejeknapper. Computerloops og gentagede rytmer fra både elektronikken og de håndspillede instrumenter blev koblet sammen med trioens eksperimenterende melodier og opbrudte sangstrukturer.

Aftenen bød naturligt nok især på numre fra Battles’ seneste album, La Di Da Di, der blandt andet indeholder singlen “Yabba” og som kan fejre ét års fødselsdag i denne måned. Albummet er Battles’ tredje og en opfølger til 2011-udgivelsen Gloss Drop, der blev til kort tid efter, at bandets tidligere omdrejningspunkt, Tyondai Braxton, havde forladt gruppen.

Efter Battles’ koncert i Danmark, fortsætter trioen europaturneen til Norge, Italien og Tyrkiet, inden de returnerer til The States.

Fotos: Daniel Nielsen/FrozenPanda.com

Om skribenten

Camilla Grausen

Skribent (koncertredaktør 2007-2018)
camilla@undertoner.dk
 
Biografi:
Engang for længe siden var jeg i praktik på det hedengangne musik- og filmmagasin Blender, hvor jeg kom til koncert med Mew og fik lov at anmelde Bon Jovi. Praktikopholdet, nærmere end Bon Jovi, åbnede mine øjne for musikskriveriet. Jeg har været om bord på Undertoner som skribent siden 2003, og fra 2007-2018 var jeg koncertredaktør og stod for alt vedrørende koncertanmeldelser. Jeg er cand. mag. i Litteraturvidenskab med Engelsk & Kulturformidling, og jeg arbejder til daglig i komponist- og sangskriverforeningen DJBFA.

Fem favoritalbum:
PJ Harvey: Is This Desire
The Savage Rose: s.t.
Psyched Up Janis: Hi-Fi Low Life
Björk: Vespertine
John Parish & PJ Harvey: Dance Hall at Louse Point

Skriv et svar