Konkurrencer

Vind billetter til islandske Hjaltalín på Nordatlantens Brygge

Foto: Eggert Jóhannesson
Skrevet af Bitten Kjærgaard

Islandske Hjaltalín er leverer en varieret musikalsk rutsjebanetur, når de spiller på Nordatlantens Brygge fredag den 14. oktober. Vi udlodder 2 x 2 billetter.

Foto: Eggert Jóhannesson

Foto: Eggert Jóhannesson/PR

Islandske Hjaltalín er mænd (og kvinde) for at give dig noget af en varieret musikalsk rutsjebanetur, når de spiller på Nordatlantens Brygge i København fredag den 14. oktober.

Undertoners Anna Møller interviewede orkestret i forbindelse med deres koncert på Sziget Festival i 2010. Her beskriver hun Hjaltalín som at de »dyrker en særegen blanding af pop-melodiske elementer, vokalharmonier og duetter mellem de to forsangere Sigga og Högni og så symfoniske kompositioner, der stammer fra medlemmernes primært klassiske uddannelser inden for musikken.«

Siden bandet fandt sammen i 2004 på det lokale gymnasium i Reykjavík, har de udgivet tre album, hvor Terminal (2009) blev kåret som årets album ved Icelandic Music Awards. Hjaltalíns besætning har undergået flere forandringer, ligesom de musikalsk har bevæget sig gennem flere genrer og udtryk. I dag bliver deres musik flere steder betegnet som kammerpop med dybe rødder i indierock, 60’er-pop og ikke mindst klassisk musik. Bandet er i studiet i disse måneder og vil have smagsprøver med på de nye skæringer live.

Bandet har solgt guld i hjemlandet med deres to første album, og Sigríður Thorlacíus (Sigga) har modtaget prisen for årets bedste sangstemme  ved Icelandic Music Awards 2009. Hjaltalín har desuden optrådt på Roskilde Festival og Icelandic Airwaves flere gange samt en række europæiske venues de seneste år.

Vi udlodder 2 x 2 billetter til koncerten på Nordatlantens Brygge den 14.oktober kl. 22.

For at vinde billetterne skal du svare på følgende:

Hvilket andet islandsk indie-orkester er sanger Högni Egilsson også en del af?

Konkurrencen er slut. Vinderne har fået besked på mail.

Om skribenten

Bitten Kjærgaard

Ansvarshavende chefredaktør og artikelansvarlig
bitten@undertoner.dk

Biografi:
Jeg har vel egentlig min far at takke for min musikalske opvækst. ’Igeeeen’, hylede jeg, når han lørdag aften satte "Twist and Shout" på pladespilleren og fortalte mig, hvor fantastisk John Lennons stemme var. Det kunne være gået meget værre til derude i provinsen. Procol Harum, The Beatles og The Doors er lyden fra stuen, hvor jeg er vokset op. Jeg har siden da haft en kærlighed til alt med 60’er- og 70’er-lyd – gerne god garage. Jeg har holdt mig til rocken gennem det meste af min ungdom, hvis man da lige ser bort fra min tid som dj i ungdomsklubben, hvor "Tamagotchi" vist bliv spillet mere end en enkelt gang.

Her på mine lidt ældre unge dage er jeg meget optaget af alt det, der sker på den danske musikscene.

Fem favoritalbums:
The Beatles: Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
The Raveonettes: Pretty in Black
I Got You on Tape: Spinning for the Cause
Les Bellas: Belladelic
Allah-Las: s.t.

Skriv et svar