Artikler

Premiere: Ny single fra Gundelach

Foto: Simen Skari
Skrevet af Bitten Kjærgaard

Den norske elektroniske popartist Gundelach udgiver i dag sin anden single “Holy Water” fra debutalbummet, der forventes at udkomme i starten af 2018.

“Holy Water” er en opfølger på førstesinglen “Garden”, der udkom i juni. Hvor “Garden” var kendetegnet af discobeats, er “Holy Water” højtidelig med sine smukke harmonier og kontrastskabende, rå synthflader.

“Holy Water” er oprindeligt en demo fra Gundelachs tid i studiet i 2013, som han delte med sin livemusiker Pål Ulvik Rokseth. Nummeret har Gundelach efterfølgende haft på sin telefon, og han har lyttet til akkorderne på sangens rhodes-klaver og arpeggioen på juno-60-synthen. Han har hele tiden kaldt nummeret for “Boris”, da nummeret lød russisk for ham. Tidligere i år sendte han nummeret til Nanna Brickmann, som han i sin tid skrev sit gennembrudshit “Spider” sammen med. Og hun sendte ham en smuk vokalmelodi, der igangsætte en ny produktion af nummeret, der blev færdiggjort sammen med John Calvert i London og vennen Stig fra Unge Ferrari.

Gundelach fortæller om “Holy Water”:

»Teksten til “Holy Water” giver ingen mening som et narrativ. Det er mere en følelse, noget abstrakt. Jeg får den samme følelse, hver gang jeg lytter til den. Den samme følelse, som da jeg lyttede til “Boris” tilbage i 2013.«

Gundelach udgives af det norske label U Ok?, der også arbejder med Nils Bech. Gundelach kan opleves på Stella Polaris d. 6. august på Frederiksberg.

Om skribenten

Bitten Kjærgaard

Ansvarshavende chefredaktør og artikelansvarlig
bitten@undertoner.dk

Biografi:
Jeg har vel egentlig min far at takke for min musikalske opvækst. ’Igeeeen’, hylede jeg, når han lørdag aften satte "Twist and Shout" på pladespilleren og fortalte mig, hvor fantastisk John Lennons stemme var. Det kunne være gået meget værre til derude i provinsen. Procol Harum, The Beatles og The Doors er lyden fra stuen, hvor jeg er vokset op. Jeg har siden da haft en kærlighed til alt med 60’er- og 70’er-lyd – gerne god garage. Jeg har holdt mig til rocken gennem det meste af min ungdom, hvis man da lige ser bort fra min tid som dj i ungdomsklubben, hvor "Tamagotchi" vist bliv spillet mere end en enkelt gang.

Her på mine lidt ældre unge dage er jeg meget optaget af alt det, der sker på den danske musikscene.

Fem favoritalbums:
The Beatles: Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
The Raveonettes: Pretty in Black
I Got You on Tape: Spinning for the Cause
Les Bellas: Belladelic
Allah-Las: s.t.

Skriv et svar