Artikler

Juni-koncerter II: Midsommer-lummer abe i Tusindårsskoven

Loma i deres tourbus. Det bliver lidt vindblæst på den tyske Autobahn, men skidehyggeligt på småvejene. PR-foto: Bryan C. Parker.

Udvalgte koncertanbefalinger til anden halvdel af juni 2018.

Efter en stærk festivalstart på sommeren med både Heartland Festival og NorthSide Festival i det danske og Primavera Sound i det spanske, er der et lille pusterum inden Roskilde Festival. Det kan bruges på at kaste sig over enkeltstående koncerter – eller flere festivaler…

Der er nemlig stort set ikke en ledig weekend i sommermånederne uden en festival længere (og hurra for det!). Den 15.-17. juni kan du komme på en af  landets mindre af slagsen. Ikke desto mindre byder den på anbefalelsesværdige, fortrinsvist danske navne. Det drejer sig om Midsommer Festival i Præstø på Sydsjælland, som gæstes af bl.a. den dansk-australske popduo Palace Winter, som er albumaktuelle med Nowadays, den allestedsnærværende garagerocktrio Nelson Can og Brian Batz’ sfæriske kaninpop i Sleep Party People. Se hele programmet hos Midsommer Festival her.

Du kan også hellige dig gode gamle indendørskoncerter. Et godt bud er hhv. lørdag den 16. juni på Hotel Cecil i København og søndag den 17. juni på Radar i Aarhus. Øst og vest gæstes nemlig af amerikanske Loma, som består af eks-ægteparret Emily Cross og Dan Duszynski samt Shearwater-frontmanden Jonathan Meiburg. Trioen er i stald hos anerkendte Sub Pop, som udgav Lomas selvbetitlede debut tidligere på året. En debut fyldt med mørkrandet drømmepop, der fungerer glimrende, både når tempoet går op og ned.

Undertoner sendte for nylig en trofast, udsendt skribent på festivalen Primavera Sound i Barcelona for at tage temperaturen på nogle af de navne, vi kan glæde os til i DK senere på sommeren – og nogle af dem, vi går glip af på de danske breddegrader (snøft). Britiske Arctic Monkeys hører heldigvis til første kategori. Vi danskere får nemlig også glæde af dem i Royal Arena i København onsdag den 27. juni. Fra det spanske gav Daniel Niebuhr 4,5 U’er til Sheffield-gutternes koncert – med en forventning om, at deres nye »nu-laver-vi-loungerock-fase« »helt sikkert [kommer] til at fungere markant bedre i Royal Arenas mere “intime” rammer.«

Apropos festival hver weekend… I perioden mellem NorthSide og Roskilde, nærmere betegnet den 28.-30. juni, finder man den endnu relativt nye festival Tinderbox i Tusindårsskoven i Odense. Tinderboxs program er noget mere poppræget end de to andre, men de har også scoret nogle store, særdeles festivalegnede rocknavne. Især festivalens førstedag skal nok blive noget af en fest med først Iggy Pop (det bedste menneskelige bud på én der kunne modstå en atombombe) og dernæst Depeche Mode på programmet. Tinderbox får også besøg af bl.a. Jack White, Prophets of Rage og Wiz Khalifa. Og så kan du køre en tur ned ad den store 90’er-mindevej med Alanis Morissette, der ifølge nylige sætlister sikrer genoplivning af 1995 med en lang række numre fra sit ikoniske debutalbum Jagged Little Pill.

Som altid kan du finde flere anbefalede koncerter og festivaler i Undertoners koncertkalender.

Skriv et svar