Nyheder

Premiere: Feel Freeze leger med køn og seksualitet på ny single

Skrevet af Jens Trapp

Undertoner præsenterer den nye video og single “Bridge to Your Heart” med den københavnske elektropopduo Feel Freeze. Singlen er en drømmende og melankolsk elektro-ballade og er forløber for deres kommende album Feathers and Scars.

På det nye nummer “Bridge to your heart” leger Feel Freeze, ganske tidstypisk og helt i tråd med deres eget idegrundlag, med køn og seksualitet på en bund af helt bløde og sfærisk samplede strygere. Det er let, fint og charmerende. På billedsiden leger to personer, duoen selv, med balloner i det høje græs. Er det mænd eller kvinder, og betyder det overhovedet noget som helst, hvilket køn det er? Ballonerne sendes af sted, som var det basketballs, men de flyver og letter, som de balloner de nu en gang er, og enkelte føres bort af vinden. Det er en fin understregning af sangens tematik.

At filmen er skudt i Makvärket i Knabstrup vest for København, er med til at understrege det fine og tidstypiske i projektet. I kraft af Makvärkets arbejde med bæredygtighed og miljø og nødvendigheden af at tænke i nye måder vi kan organisere os på i samfundet. Også på det seksuelle område. Det kommende album Feathers and Scars kommer da også til at tematisere dette, i form af budskaber om lige rettigheder, normer for seksualitet og kønsidentitet, feminisme og queer- og transpolitik, fortæller duoen i pressematerialet.

Foto: PR

Duoen, der udgøres af Raymonde Gaunoux og Mathias Vinther Lilholt siger selv om sangen:

»Bridge to Your Heart handler om forbindelsen til et andet menneskes hjerte. Nogle gange føles vejen meget lang, og den kan være fyldt med forhindringer, så forbindelsen afbrydes, inden man når frem. Andre gange føles det som om, at forbindelsen er der med det samme, første gang man møder hinanden og måske endda før, at man har udvekslet et eneste ord. Sangen er også et udtryk for, at vi med vores musik vil bygge broer mellem mennesker.«

I forhold til deres minialbum fra 2016 Future Emotions in a Digital Heart er der mindre kant på dette nummer. Det føles mere som en frisk brise, der stryger gennem en varm sommer og blæser al konformitet og fastlåst vanetænkning ud af billedet og væk.

“Bridge to Your Heart”, og resten af den kommende plade, er produceret i samarbejde med Lasse Lyngbo (Vinnie Who, Lydmor) og Troels Damgaard-Holm (First Hate, Blaue Blume, Bisse). Videoen til “Bridge to Your Heart” er skudt af Tore Juncher Jørgensen.

Om skribenten

Jens Trapp

Biografi:
Picture'n'musicf-f-freak-arw-le freak, ce chic, musiker, billedkunstner...

Der er så sindsygt meget musik derude, der skal høres

Her er fem (seks) albums der i hvert fald har betydet noget, på et eller andet plan:

David Bowie: Honky Dory og Ziggy Stardust plus alt det andet frem til og med Let's Dance
The Clash: London Calling
Elvis Costello: This Year's Model
Genesis: The Lamb Lies Down on Broadway
Pink Floyd: Wish You Were Here plus det meste af det andet de har indspillet

Op igennem tiden har jeg skamlyttet til flere albums bl.a.:

Led Zeppelin: lll og Physical Graffiti + det alt andet 😳
Supertramp: Crime of the Century og Even in the Quietest Moment Faktisk det hele frem til og med Breakfast in America
Talking Heads: Remain in Light
Nina Hagen Band: Nina Hagen Band
PJ Harvey: Let England Shake m.fl.
Thomas Dybdahl: October trilogy
Arctic Monkeys: Whatever People Say I Am, That's What I'm Not
The Strokes: Is This It
Jeff Buckley: Sketches for My Sweetheart The Drunk
Frank Zappa: Sheik Yerbouti, Zoot Allures og Joe's Garage
Tom Waits: Swordfishtrombones og Rain Dogs
Bill Callahan: Apocalypse
Nikolaj Nørlund: Tændstik
Nick Cave & the Bad Seeds: The Boatman's call og Henry's Dream
CV Jørgensen: Solgt til Stanglakrids, I det Muntre Hjørne og Sjælland
The Great Rock'n'Roll Swindle
U2: October
Queen: Jazz
Police: Regatta de Blanc
(Slade: Nobody's Fools Måske mere en våd drengedrøm om selv at være dér 😉 Også Not Fragile Bachman-Turner Overdrive spillede en rolle dengang. Det var det første rockalbum jeg hørte (Slade fraregnet) og var optaget over på kassettebånd. Jeg har været 10-11 år og båndet fik jeg af en pige lidt længere nede af gaden. Sebastian var på den anden side. Sandsynligvis med Blød Lykke fra samme år som Not Fragile(sic). Jojo)

Skriv et svar