Singlr

Fredagssinglr: Circle – Our Imaginary Past

Skrevet af Jens Trapp

Australsk croon og melankoli kan give dig lyst til at spille air hockey igen.

Minsandten om ikke vi i Fredagssinglr denne gang kan byde på et stykke højtbelagt croon garneret med et stænk melankoli, en anelse weltschmertz og autentiske air hockey lyde i form af Circles nye single ”Our Imaginary Past”.

”Our Imaginary Past” er godt skruet sammen. De enkelte detaljer smelter sammen og gør helheden meget delikat. Radi Safi og Dan Shaws bud på et croon anno 2018 er mærkeligt tidløst og ret lækkert. Det er en anelse prætentiøs, men ikke så meget at det forstyrrer helheden. Halvvejs inde kommer C-stykket med en næsten hviskende vokal, før der igen croones blødt og lækkert. Videoen kan man med fordel lade ligge. Spring gerne direkte til Soundcloud-linket og dyrk den lækre knastørre bas, der ligger helt tæt på overfladen med sin fine figur, sammen med et elektronisk, helt enkelt og let beat. En twanget diskret guitar tilføjes og et keyboard spiller en fløjtelignende melodistemme. Ind falder kaskader af klavertoner, og oven over det hele ligger Radi Safis melankolsk croonende stemme. Den tegner nummeret og giver det dets særegne karakter.

På den tilhørende video spiller mænd air hockey. Forskellige verdensmestre præsenteres og alle sveder mere og mere. Indimellem kommer én af dem mærkværdigvis til orde indover musikken. Formodentlig er optagelserne klippet sammen af gamle klip fra 80’erne, og det kan være svært at se, hvad videoen bibringer musikken, og hvad meningen med den er. Udover selvfølgelig at sangen handler om en imaginær fortid. Hvad der står klart, er, at de hult klikkende lyde i starten og slutningen af nummeret og indimellem undervejs, er lydene af air hockey spillere der giver sig hen i kampen.

Circle kommer fra Enmore i Australien. De har et album på vej med titlen Another 69 Love Songs. Det er bandets fjerde album, om end de formodentlig ikke får mange klokker til at ringe på denne side af jordkloden. Der er heller ikke meget hjælp at hente på nettet, hvor oplysningerne om Circle er meget sparsomme. Det kan være, dette nummer kan være med til at få rettet lidt opmærksomhed på bandet.

Alt i alt et perfekt nummer til en tør vermouth på terrassen og saltstænger i høje glas, mens solen står på skrå ned gennem løvet og bader alt i et gyldent støvet lys. En skarp kontrast til videoen herunder.

 

Om skribenten

Jens Trapp

Biografi:
Picture'n'musicf-f-freak-arw-le freak, ce chic, musiker, billedkunstner...

Der er så sindsygt meget musik derude, der skal høres

Her er fem (seks) albums der i hvert fald har betydet noget, på et eller andet plan:

David Bowie: Honky Dory og Ziggy Stardust plus alt det andet frem til og med Let's Dance
The Clash: London Calling
Elvis Costello: This Year's Model
Genesis: The Lamb Lies Down on Broadway
Pink Floyd: Wish You Were Here plus det meste af det andet de har indspillet

Op igennem tiden har jeg skamlyttet til flere albums bl.a.:

Led Zeppelin: lll og Physical Graffiti + alt det andet 😳
Supertramp: Crime of the Century og Even in the Quietest Moment Faktisk det hele frem til og med Breakfast in America
Talking Heads: Remain in Light
Nina Hagen Band: Nina Hagen Band
PJ Harvey: Let England Shake m.fl.
Thomas Dybdahl: October trilogy
Arctic Monkeys: Whatever People Say I Am, That's What I'm Not
The Strokes: Is This It
Jeff Buckley: Sketches for My Sweetheart The Drunk
Frank Zappa: Sheik Yerbouti, Zoot Allures og Joe's Garage m.fl.
Tom Waits: Swordfishtrombones og Rain Dogs
Bill Callahan: Apocalypse
Nikolaj Nørlund: Tændstik
Nick Cave & the Bad Seeds: The Boatman's call og Henry's Dream
CV Jørgensen: Solgt til Stanglakrids, I det Muntre Hjørne og Sjælland
The Great Rock'n'Roll Swindle
U2: October
Queen: Jazz
Police: Regatta de Blanc

Slade: Nobody's Fools Måske mere en våd drengedrøm om selv at være dér 😉 Også Not Fragile Bachman-Turner Overdrive spillede en rolle dengang. Det var det første rockalbum jeg hørte (Slade fraregnet) og var optaget over på kassettebånd. Jeg har været 10-11 år og båndet fik jeg af en pige lidt længere nede af gaden. Sebastian var på den anden side. Sandsynligvis med Blød Lykke fra samme år som Not Fragile (sic)
Jojo

Skriv et svar