Singlr

Fredagssinglr: Kurt Vile – Bassackwards

Den amerikanske slackerkonge er tilbage med endnu et solskinstrip. Pressefoto: Matador Records.

Kurt Viles nyeste single er et næsten 10 minutter langt slackertrip, som du trygt kan læne dig tilbage og flyde med på.

Alt er ved det gamle på Kurt Viles nyeste udspil. Denne fredagssngle “Bassackwards” er således endnu et alenlangt slackeranthem fra den altid tilbagelænede sangskrivers hånd.

Over guitarfigurer og et simpelt trommegroove, der ikke ændrer sig synderligt over sangens næsten ti minutter, tager Kurt Vile os med på en rejse. Et tilbagelænet trip der ikke handler så meget om, hvor vi skal hen, som den handler om selve vejen dertil. Der er kort sagt ikke meget udvikling, og vi kører afsted i samme spor ud af en lang, lige landevej tilsyneladende uden nogen endelig destination.

Sangen kunne på sin vis både være fem minutter kortere og fem minutter længere, og er en af den slags, hvor du kan hoppe ind i sangen, hvornår det skal være i løbet af den ti minutter lange spilletid. Alligevel sker der noget meditativt og magisk, når man dropper ideen om, at alt skal have et endegyldigt mål, og i stedet bare lader sig drive med på Kurts solskinsdovne slackertrip. Der er noget lunt og trygt i den slags sange fra Kurt Vile, så læn dig tilbage, tag med Kurt, og så går det hele nok.

Samme varme går igen i videoen, der med sin nostalgiske 70’er-kornede og solbeskinnede billedeside understreger sangens stemning. Vi får billeder af biler, byer, palmer, strande, bølger, surfere, skatere og langhårede unge mennesker, mens omridset af hvad der ligner en drejende LP fader ind i billedet. Mere nostalgisk snapshot end målrettet fortælling, men helt i tråd med sangens på en gang

Er du fan i forvejen er “Bassackwards” en skøn og tilbagelænet tilbagevenden til Kurt Viles lyd og univers. Kender du ham ikke, er det dog måske ikke her du skal starte.

“Bassackwards” er anden single fra Kurt Viles kommende album, der nu også har fået en udgivelsesdato. Bottle It In udkommer således den 12. oktober, hvilket giver dig fire dage til at blive fortrolig med det nye materiale, inden Kurt Vile & The Violators gæster Store Vega til en allerede udsolgt koncert den 16 oktober.

Skriv et svar