Singlr

Fredagssinglr: Elena Setién – Another Kind of Revolution.

Foto: Pablo Awpe
Skrevet af Bitten Kjærgaard

I dennes uges Fredagssinglr skal vi en tur til det nordlige Spanien. Nummeret “Another Kind of Revolution” er første single fra Elena Setiéns kommende album, og det må man sige, hun slipper umådeligt godt fra.

Nummeret er på én gang forsigtigt og simpelt, men indeholder alligevel en enorm kraft, der kommer til udtryk gennem Setiéns vokal-arrangementer og den måde, hun leger med volumen i de forskellige instrumenter. Især slutningen, hvor nummeret bygges op instrumentalt omkring den elektriske guitar og kontrastfyldt sluttes af med Setiéns sagte stemme viser Setiéns evne til at fortælle en historie, man vil høre helt til ende.

Pressemeddelelsen fortæller, at Elena Setién boede gennem en årrække i København, hvor hun indgik i det lokale musikmiljø og samarbejdede med flere toneangivende jazzmusikere. Nu er hun flyttet tilbage til hjembyen San Sebastian, hvorfra hun har skrevet og indspillet sit kommende album.

Som barn af 1980’ernes Spanien er hun og hendes musik formet af den opstand, der herskede i landet i perioden efter Franco. I pressemeddelelsen, står det beskrevet, at Setién er fokuseret på, at det, hun laver, skal være både frit og smukt. Elena Setién spiller stort set alle instrumenter på pladen. På “Another Kind of Revolution” finder man dog en af pladens få gæsteoptrædener i form af den erfarne guitarist Steve Gunn (The Violators mfl.).

Skriv et svar