Singlr

Fredagssinglr: Elena Setién – Another Kind of Revolution.

Foto: Pablo Awpe
Skrevet af Bitten Kjærgaard

I dennes uges Fredagssinglr skal vi en tur til det nordlige Spanien. Nummeret “Another Kind of Revolution” er første single fra Elena Setiéns kommende album, og det må man sige, hun slipper umådeligt godt fra.

Nummeret er på én gang forsigtigt og simpelt, men indeholder alligevel en enorm kraft, der kommer til udtryk gennem Setiéns vokal-arrangementer og den måde, hun leger med volumen i de forskellige instrumenter. Især slutningen, hvor nummeret bygges op instrumentalt omkring den elektriske guitar og kontrastfyldt sluttes af med Setiéns sagte stemme viser Setiéns evne til at fortælle en historie, man vil høre helt til ende.

Pressemeddelelsen fortæller, at Elena Setién boede gennem en årrække i København, hvor hun indgik i det lokale musikmiljø og samarbejdede med flere toneangivende jazzmusikere. Nu er hun flyttet tilbage til hjembyen San Sebastian, hvorfra hun har skrevet og indspillet sit kommende album.

Som barn af 1980’ernes Spanien er hun og hendes musik formet af den opstand, der herskede i landet i perioden efter Franco. I pressemeddelelsen, står det beskrevet, at Setién er fokuseret på, at det, hun laver, skal være både frit og smukt. Elena Setién spiller stort set alle instrumenter på pladen. På “Another Kind of Revolution” finder man dog en af pladens få gæsteoptrædener i form af den erfarne guitarist Steve Gunn (The Violators mfl.).

Om skribenten

Bitten Kjærgaard

Ansvarshavende chefredaktør og artikelansvarlig
bitten@undertoner.dk

Biografi:
Jeg har vel egentlig min far at takke for min musikalske opvækst. ’Igeeeen’, hylede jeg, når han lørdag aften satte "Twist and Shout" på pladespilleren og fortalte mig, hvor fantastisk John Lennons stemme var. Det kunne være gået meget værre til derude i provinsen. Procol Harum, The Beatles og The Doors er lyden fra stuen, hvor jeg er vokset op. Jeg har siden da haft en kærlighed til alt med 60’er- og 70’er-lyd – gerne god garage. Jeg har holdt mig til rocken gennem det meste af min ungdom, hvis man da lige ser bort fra min tid som dj i ungdomsklubben, hvor "Tamagotchi" vist bliv spillet mere end en enkelt gang.

Her på mine lidt ældre unge dage er jeg meget optaget af alt det, der sker på den danske musikscene.

Fem favoritalbums:
The Beatles: Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
The Raveonettes: Pretty in Black
I Got You on Tape: Spinning for the Cause
Les Bellas: Belladelic
Allah-Las: s.t.

Skriv et svar