Plader

Farveblind: BOXES

Skrevet af Johan Mandrup

Den danske elektroniske duo Farveblinds mission er at få dig til at danse, og med deres første EP, Boxes, gør de et hæderligt forsøg.

Følelsen af at stå til en morgenfest på Roskilde, mens solen står op, og at det lige så stille går op for én, hvad det er man laver, men at det også er helt ligegyldigt. Farveblinds lyd giver mig en følelse af total løssluppenhed midt i bevidstheden om den midlertidige tilstand, friheden fra alt ansvar er. Og det føles godt.

Boxes er en EP på fem numre, hvor duoen kommer pænt rundt i den elektroniske manege. De ligger ud i den tunge ende med ”Bad”, der har franske KillASon som feature. Nummeret indeholder tunge trommebeats og et omkvæd fra en dybt distortet franskmand, der fremhæver den dystre stemning, som nummeret bringer til bordet. Det fungerer for Farveblind og KillASon, da rapperens grime-lignende bars kører stilrent over danskernes velproducerede beats.

Det samme sker på ”Jewels”, hvor den London-baserede MC Paul Stephan får lov til at spytte nogle hårde linjer, der får tankerne hen på en industriel warehouserave, hvor Skepta eller Stormzy står i deres joggingsæt og får stemningen helt op og koge. Paul Stephan slipper vældigt godt fra sine vers på ”Jewels”, og viser sig som et større håb inden for grime, som så mange mennesker ellers havde dødsdømt som genre.

Nok som man var kommet til at svede lidt over ”Bad” og ”Jewels”, så kommer der et velfortjent stilskift. ”You Forever” og ”Tribute” er stilrene dancenumre, som alle og enhver ville have nemt ved at danse til, skulle de blive sat på sent på natten. Med ”Run Around” som finalen på Boxes EP’en, viser Farveblind, at de kan lidt af hvert. Nummeret, der lyder som om det var en del af Need for Speed: Most Wanteds soundtrack, oser af energi, og giver lytteren lyst til at kaste sine knytnæver op i luften, når beatet dropper halvvejs inde i tracket.

Den nordjyske duo er  dog heller ikke nybegyndere på den elektroniske scene. Siden deres begyndelse for godt fire år siden, som en del af musikkollektivet Lydtaet, er Farveblind kommet langt i karrieren. Med en EP så solid som Boxes, der viser, at deres repertoire er bredere end man lige tror, så skal Farveblind nok vise Danmark, at de kan bokse med de helt tunge drenge.

★★★★½☆

Skriv et svar