Singlr

Fredagssinglr: Molina – Venus

Foto: 3rd eyechakra
Skrevet af Cæcilie Kallehave

Musiker og producer Molina laver lækker popmusik med et twist. Singlen “Venus” er nyeste nummer fra hende, og det er perfekt til at kickstarte din weekend.

Bag kunsternavnet Molina gemmer der sig det borgerlige navn Rebecca Maria Molina – et navn, som du burde holde øje med i 2019. Du kan starte med at lytte til hende i weekenden, når hun får lov at sende dig på weekend med denne uges fredagssinglr.

Molina har tidligere udsendt numre som “Hey Kids” og “Mike”, og nu er hun aktuelt med singlen “Venus” og en dertilhørende video, som skal følge op på deut-EP’en Corpus. Og sikke en opfølgning! Den 26-årige producer og musiker er kendt for sin lækre popmusik, som alligevel aldrig bliver triviel at lytte til. Molina tilsætter synthesizer og en lækker vokal, hvilket giver en dybde og nuancer til den klassiske popmusik.

“Venus” er et lækkert og velproduceret nummer, hvor særligt Molinas vokal er værd at fremhæve. Den er – særligt i starten – storladen på den gode måde og drømmende, men bliver efterfølgende blødt lidt op af rytmiske trommer synthesizer, men den langsomme opbygning giver en nysgerrighed i forhold til at lytte til resten af nummeret. “Venus” har en fin balance imellem Molinas tilbagelænede og fine vokal, den intense lyd fra synehetziseren og de insisterende trommer, som går igen igennem stort set hele nummeret og danner en god bund.

Desuden følger der også en særdeles velproduceret video med til “Venus”, som faktisk er resultatet af et møde på Instagram. Videoen er produceret af den franske videokunstner og model Diane Guias, som Molina spottede på Instagram, hvor hun blev betaget af kunsternes æstetik i forhold til filmmediet. Efterfølgende mødtes de i Dianes barndomshjem i Normandiet og lavede videoen i samarbejde med Marina Jagoda. Det blev til en video, der fungerer enormt godt i sammenspillet med det musikalske udtryk i “Venus”. Den er mystisk, spændende og så bliver det hele fortalt igennem et gammelt TV. Det er en æstetisk pæn video, som på mange måder underbygger stemningen i “Venus” på bedste vis.  I følge videokunstneren, er videoen til “Venus” et nostalgisk spejl: »Videoen er en genvækkelse af universelle minder og symboler, og TV-skærmen bliver i den forbindelse et nostalgisk spejl, hvori vi kan se vores fragmenterede fortid.«

Det er æstetisk oplevelse at se videoen til “Venus”, hvor både musik og video spiller sammen på fineste vis, så det hele går op i en højere enhed.

Om skribenten

Cæcilie Kallehave

Biografi:
TV-2, Allan Olsen og D-A-D er uden tvivl lyden af min barndom, så efter nogle år, hvor det var pinligt at høre det samme musik som mine forældre, vender jeg langsomt tilbage til rødderne. Jeg har været sorthåret og lyttet til Nirvana, fordi jeg i hvert fald ikke ville lytte til det samme som min far. Nu må jeg blankt erkende, at det er den danske musik, som jeg vender tilbage til - men dog med et twist, da det nu er alt fra Soleima til Tina Dickow, som har fanget mit øre. Alligevel er jeg enormt nysgerrig, så selv om jeg har en forkærlighed for dansk indiepop- og rock, så lytter jeg også gerne til hip hop fra A Tribe Called Quest og pop fra Scarlett Pleasure.
Jeg lytter helst til musik live - men ærger mig på daglig basis over, at CD'er nu er noget, som man streamer på Spotify og ikke længere noget, som man har fysisk.

Fem favoritalbums:
Det kan hurtigt ændre sig, men sådan her ser listen ude lige nu.
The Minds of 99: Solkongen
Tina Dickow: Welcome Back Colour
Scarlett Pleasure: Youth Is Wasted On The Young
The Lumineers: The Lumineers
Of Monsters and Men: My Head Is An Animal

Skriv et svar