Koncerter

Health, 23,02.19, Journey.fest, København

Foto: Mathias Kristensen
Skrevet af Joakim Dalmar

Health var i rutineret storform, da de spillede i Den Grå Hal til Journey.fests afslutningsarrangement.

Noise-rock trioen Health fra Los Angeles, bestående af Benjamin Jared Miller, Jake Duzsik og John Famiglietti, har længe været en del af miljøet, men har aldrig gået på kompromis med deres højtlydende, nærmest metal-belagte riffs. Vi har været så heldige at deres seneste plade, Vol. 4: Slaves of Fear, ramte streamingtjenesterne her i starten af 2019, umiddelbart inden Journey.fest. Det er en intens oplevelse, fyldt med skraldede synthesizers og en kontrast mellem hårde trommer og blød vokal.

I den her omgang i Den Grå Hal var Health igen helt kompromisløse. Der gik meget kort tid mellem numrene og energiniveauet faldte aldrig. Det skal siges, at der var stor forskel på koncertoplevelsen og albumoplevelsen – mest fordi, at den lidt kantede tilgang til deres synthesizers som fylder en del på deres deres nye udgivelse, ikke var der til koncerten, men i stedet fik vi en mere stadionpræget stemning, som gik op i høj støj og blev i virkeligheden til noget, der mindede mere om en metal koncert, frem for en mere elektronisk-dreven oplevelse.

Under nummeret ”Feel Nothing” blev vi for alvor ramt af denne følelse, som vi kan takke trommeslageren Benjamin Jared Miller for. Han fik slået de bragende trommer i bund på samme tid, så han leverede en is-kølig, stabil optræden, der ikke ødelagde den her lidt elektroniske tilgang til trommerne på deres albums, men snarere gjorde hele deres musikoplevelse langt mere levende.

Det mest essentielle var nok bassisten, John Famiglietti, der slet ikke til at stoppe med sit lange hår, der blev svunget over det hele – selv når han nærmest konstant hang nede over gulvet for at skrue og dreje på diverse distortion-pedaler.

De havde sjovt – og vi havde det sjovt. Man kunne virkelig mærke rutinen blandt de californiske herrer på scenen, og det er absolut positivt ment. Specielt fordi den episke og intense stemning, der var fra start, aldrig forsvandt. Specielt fordi tempoet aldrig faldt og specielt fordi, at man blev rigtig overrasket over de nye elementer og den nye tilgang til musikken, som man ikke rigtig får i hørebøfferne. Health kan vi godt få til Danmark igen.

★★★★★☆

Fotos af Mathias Kristensen

Skriv et svar