Singlr

Fredagssinglr: Jade Bird – I get no Joy

Foto: PR
Skrevet af Bitten Kjærgaard

Kvindernes Internationale Kampdag synges ind med et nummer af den kaliber, der bliver siddende på hjernen resten af dagen. Så er I advaret.

Vi kører fredagen ind med noget af en pop-banger. Fænomenet hedder Jade Bird, er 21 år og britisk, og har taget meget af verden med storm. Her i landet har hun blandt andet været i rotation på DR P3. Så kan det godt være, at vi her på Undertoner skal forestille at være lidt mere undergrund end P3, men ” I Get No Joy” er altså et velskruet nummer fra en ny og stærk kvindelig stemme. Det skal fejres her på 8. marts. Skål!

Hvad er det så, hende Jade Bird kan? Det er især noget med sammensætningen af melodien og hendes hæse, lidt rå stemme. Det er popsødme kombineret med folkautenticitet og så krydret med lidt fandenivoldskhed. Undertegnede er ikke normalt den store poptøs, men Jade Birds bud rammer altså lige ned i min søgen på den uforglemmelige melodi. Den man bare husker, og har lyst til at høre igen. Det er svært ikke med det samme at skråååle med, og hvad mere kan man egentlig ønske sig på en frejdig forårsfredag.

Vi glæder os til Jade Birds album, som udkommer 19. april.

God kampdag!

Om skribenten

Bitten Kjærgaard

Ansvarshavende chefredaktør og artikelansvarlig
bitten@undertoner.dk

Biografi:
Jeg har vel egentlig min far at takke for min musikalske opvækst. ’Igeeeen’, hylede jeg, når han lørdag aften satte "Twist and Shout" på pladespilleren og fortalte mig, hvor fantastisk John Lennons stemme var. Det kunne være gået meget værre til derude i provinsen. Procol Harum, The Beatles og The Doors er lyden fra stuen, hvor jeg er vokset op. Jeg har siden da haft en kærlighed til alt med 60’er- og 70’er-lyd – gerne god garage. Jeg har holdt mig til rocken gennem det meste af min ungdom, hvis man da lige ser bort fra min tid som dj i ungdomsklubben, hvor "Tamagotchi" vist bliv spillet mere end en enkelt gang.

Her på mine lidt ældre unge dage er jeg meget optaget af alt det, der sker på den danske musikscene.

Fem favoritalbums:
The Beatles: Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
The Raveonettes: Pretty in Black
I Got You on Tape: Spinning for the Cause
Les Bellas: Belladelic
Allah-Las: s.t.

Skriv et svar