Singlr

Fredagssinglr: Belau featuring Sophie Barker – Essence

Foto:PR
Skrevet af Jens Trapp

Fra Budapest bringer vi denne fredag, midt i Kristi Himmelfartsferien, en lille lækkerbid, smækfyldt med solskin, blide, bløde beats, tre toptunede unge kvindelige modeller og Sophie Barker i vokalfront for duoen Belau

Ungarske Peter Kedves and Krisztian Buzas udgør den elektroniske duo Belau. Deres erklærede mål er at tage lytteren med på en indre rejse til glade solskinsfyldte steder, hvor man kan slappe af og finde fred og harmoni. De laver kompositioner, der tager dig med ud til havet, som de formulerer det, med den hensigt at skabe glæde i en verden, der bliver mere og mere præget af isolation. Det er da også musik, der ikke fordrer det store intellektuelle eller psykologisk dybe gemyt, men bare lægger op til, at man giver slip og lader sin indre sol skinne ubekymret.

»Through the song we were trying to capture individual milestones of existence – isolation to freedom, solitude to interaction. Reaching out for the ‘Essence’ is something that is worth fighting for«, siger de selv om sangen “Essence”.  Hvor det tidligere har været ungarske sangere, der har lagt vokal til numrene, har de med den stigende internationale succes, nu rakt ud efter andre kunstnere, som f.eks. Sophie Barker, der er kendt fra sit samarbejde med den engelske producer-duo Zero 7, (som også tilbage i starten af 00’erne indspillede et par numre med Tina Dickow). ”Essence” er en dejlig flyder af et nummer, med brede smilende synths og elektroniske beats. Nummeret forekommer harmløst og befriet for alt for meget dybsindigt føleri. Alligevel kommer det med en video, der signalerer noget lettere mystisk. Tre billedskønne unge kvindelige modeller bevæger sig gennem hver deres miljø og finder alle den samme flaske som de drikker af, hvorved de mangedobles i et flot og sært visuelt greb. Der er strand og masser af vand med, så på den måde lever den fint op til Belaus hensigtserklæring.

Nyd musikken på noget der meget vel kunne blive en halvkold dag og weekend fyldt med støvregn og Distortion. Drøm dig ud til havet og fyld dit sind med solskin og glæde.

 

Om skribenten

Jens Trapp

Biografi:
Picture'n'musicf-f-freak-arw-le freak, ce chic, musiker, billedkunstner...

Der er så sindsygt meget musik derude, der skal høres

Her er fem (seks) albums der i hvert fald har betydet noget, på et eller andet plan:

David Bowie: Honky Dory og Ziggy Stardust plus alt det andet frem til og med Let's Dance
The Clash: London Calling
Elvis Costello: This Year's Model
Genesis: The Lamb Lies Down on Broadway
Pink Floyd: Wish You Were Here plus det meste af det andet de har indspillet

Op igennem tiden har jeg skamlyttet til flere albums bl.a.:

Björk: Debut
Janis Joplin: Pearl
Led Zeppelin: lll og Physical Graffiti + alt det andet 😳
Supertramp: Crime of the Century og Even in the Quietest Moment Faktisk det hele frem til og med Breakfast in America
Patti Smith Easter og Horses
Nina Hagen Band: Nina Hagen Band
PJ Harvey: Let England Shake m.fl.
Talking Heads: Remain in Light
Thomas Dybdahl: October trilogy
Courtney Barnett: Tell Me How You Really Feel
Arctic Monkeys: Whatever People Say I Am, That's What I'm Not
The Strokes: Is This It
Jeff Buckley: Sketches for My Sweetheart The Drunk
Frank Zappa: Sheik Yerbouti, Zoot Allures og Joe's Garage m.fl.
Kate Bush: The Kick Inside
Tom Waits: Swordfishtrombones og Rain Dogs
Bill Callahan: Apocalypse
Nikolaj Nørlund: Tændstik
Lise Westzynthius: Rock, You Can Fly
Nick Cave & the Bad Seeds: The Boatman's call og Henry's Dream
Nelson Can: Now Is Your Time to Deliver
CV Jørgensen: Solgt til Stanglakrids, I det Muntre Hjørne og Sjælland
The Great Rock'n'Roll Swindle
U2: October
Queen: Jazz
Police: Regatta de Blanc

Slade: Nobody's Fools Måske mere en våd drengedrøm om selv at være dér 😉 Også Not Fragile Bachman-Turner Overdrive spillede en rolle dengang. Det var det første rockalbum jeg hørte (Slade fraregnet) og var optaget over på kassettebånd. Jeg har været 10-11 år og båndet fik jeg af en pige lidt længere nede af gaden. Sebastian var på den anden side. Sandsynligvis med Blød Lykke fra samme år som Not Fragile (sic)
Jojo

Skriv et svar