Singlr

Fredagsinglr: The Shrines – Do You Feel Lucky?

Foto: Morten Rygaard
Skrevet af Jens Trapp

Danske The Shrines byder med denne uges fredagssingle Do You Feel Lucky? op til en omgang heftig garagerock.

Med forfriskende tydelig inspiration hentet hos bands som The Kills, Band of Skulls og Royal Blood sparker danske The Shrines døren ind til en heftig weekend med hæsblæsende drøn på forstærkerne og torden i de øverste luftlag. Der er en fed og arrig energi i nummeret ”Do you feel lucky?”, om spillelidenskab i Las Vegas, om at tabe eller vinde, men uanset hvad, at blive ved til natten rinder ud i en herlig rus af alkohol, gambling og tvivl. Ex-århusianerne i duoen The Shrines har fat i en seriøst beskidt tråd her på nummeret, der trods den fuzzede, næsten Jack White’ske guitar er særdeles fængende. Især omkvædets »Ahahahah do you, Ahahahah do you, ahahahah do you, do you feel lucky?« går lige durk i danseben og underliv.

Arh ok, måske ikke helt samme niveau som Jack White, men mindre kan også gøre det, og Anne Jensen og Rasmus Hamann rammer med deres super forfriskende garagerock ned et dejligt sted, i en tid der ellers er præget af horder, ja af tusindevis af flydende analoge synthflader hentet tilbage i 80’erne solide isenkram; en lyd som i længden, i hvert fald for undertegnede, kan blive lige fad nok. Så hellere den her hårde, beskidte tråd, men hov; også The Shrines henter noget af deres lyd i det gamle isenkram. Deres trommemaskine er den legendariske MPC2000xl, som enhver hiphop producer fra før årtusindskiftet har programmeret de svedigste beats på. Den tråd tager Hamann virtuost op og fornyer i kombinationen med den rå guitarlyd og Jensens rockede vokal. Det er sgu meget godt gået.

Bandet har opnået en del opmærksomhed, især syd for grænsen og tog derfor konsekvensen og flyttede sidste år til Hamborg, hvor de nu, med det tyske pladeselskab brillJant alternatives i ryggen, udgiver denne, deres tredje single. Giv den et lyt, sæt den på repeat og kast dig så ud i weekenden med et baglæns rullefald og armene højt hævede; Do You Feel Lucky?

Om skribenten

Jens Trapp

Biografi:
Picture'n'musicf-f-freak-arw-le freak, ce chic, musiker, billedkunstner...

Der er så sindsygt meget musik derude, der skal høres

Her er fem (seks) albums der i hvert fald har betydet noget, på et eller andet plan:

David Bowie: Honky Dory og Ziggy Stardust plus alt det andet frem til og med Let's Dance
The Clash: London Calling
Elvis Costello: This Year's Model
Genesis: The Lamb Lies Down on Broadway
Pink Floyd: Wish You Were Here plus det meste af det andet de har indspillet

Op igennem tiden har jeg skamlyttet til flere albums bl.a.:

Björk: Debut
Janis Joplin: Pearl
Led Zeppelin: lll og Physical Graffiti + alt det andet 😳
Supertramp: Crime of the Century og Even in the Quietest Moment Faktisk det hele frem til og med Breakfast in America
Patti Smith Easter og Horses
Nina Hagen Band: Nina Hagen Band
PJ Harvey: Let England Shake m.fl.
Talking Heads: Remain in Light
Thomas Dybdahl: October trilogy
Courtney Barnett: Tell Me How You Really Feel
Arctic Monkeys: Whatever People Say I Am, That's What I'm Not
The Strokes: Is This It
Jeff Buckley: Sketches for My Sweetheart The Drunk
Frank Zappa: Sheik Yerbouti, Zoot Allures og Joe's Garage m.fl.
Kate Bush: The Kick Inside
Tom Waits: Swordfishtrombones og Rain Dogs
Bill Callahan: Apocalypse
Nikolaj Nørlund: Tændstik
Lise Westzynthius: Rock, You Can Fly
Nick Cave & the Bad Seeds: The Boatman's call og Henry's Dream
Nelson Can: Now Is Your Time to Deliver
CV Jørgensen: Solgt til Stanglakrids, I det Muntre Hjørne og Sjælland
The Great Rock'n'Roll Swindle
U2: October
Queen: Jazz
Police: Regatta de Blanc

Slade: Nobody's Fools Måske mere en våd drengedrøm om selv at være dér 😉 Også Not Fragile Bachman-Turner Overdrive spillede en rolle dengang. Det var det første rockalbum jeg hørte (Slade fraregnet) og var optaget over på kassettebånd. Jeg har været 10-11 år og båndet fik jeg af en pige lidt længere nede af gaden. Sebastian var på den anden side. Sandsynligvis med Blød Lykke fra samme år som Not Fragile (sic)
Jojo

Skriv et svar