Singlr

Fredagssinglr: Marc Facchini – Bag Tonede Ruder

Foto: Mads Ogstrup
Skrevet af Bitten Kjærgaard

Marc Facchini (Mescalin Baby, Mother Lewinsky) udgiver i dag første single fra sit kommende dommedagsalbum. Singlen ”Bag Tonede Ruder” følges af en video animeret af Vera Hartvig.

I løbet af ti år har Marc Facchini markeret sig på den danske musikscene – først med gymnasiebandet Mescalin Baby, som vandt Karriere-kanonen; dernæst Mother Lewinsky, som var et af hypede indiebands herhjemme i 2013-14, og frem til soloudgivelserne, hvoraf den første kom i 2016. Det kommende album bliver hans fjerde fuldlængdealbum i eget navn.

“Bag Tonede Ruder” slås an af ildevarslende klaverakkorder og følger godt op på det dystopiske narrativ, der følger med pressematerialet:

»Der er ikke mere at gøre. Jordens undergang er definitiv. Manden går rundt i byen. Han går langs vejene. Han går igennem villakvartererne. Han går igennem centrum. Han køber en avis. Han giver sine sidste mønter væk. Han ser mange mennesker, men han møder ikke rigtig nogen. Så møder han nogen. De inviterer ham indenfor. Han bliver hos dem i et stykke tid.«

Der lægges op til bål og brand, men Facchini leger med lytteren og nummeret blødes herefter op af hans milde og nærværende vokal akkompagneret af fløjlsbløde strygere. Teksten fortsætter dog i det lidt ildevarslende univers: »Ham der bor på gadehjørnet / kom hjem fra krig til ingenting / han lærte at tage uniformen på / men ingen sagde hvordan han skulle få den af / på dagen / på dagen hvor der ikke er mere at gøre.«

Outtroen på nummeret bliver mere avanceret og interessant med free-jazz elementer, der skaber lidt kontrast til resten af letheden i nummeret. Hvis det er Facchinis mening at skabe et nummer med flere lag og overraskelser, så er det lykkes godt for han. Hvad der først kan fremstå som et lettilgængeligt feel good nummer, handler i virkeligheden om menneskets undergang og ensomhed.

Gennem efteråret og vinteren løfter Facchini sløret for hver enkelt af fortællingerne, som tilsammen kommer til at udgøre albummet Ind i Evigheden. Sangene kommer ud med forskellige former for ekstramateriale – bl.a. video og illustrationer. Hele albummet udkommer den 24. januar via Sorte Plader.

Skriv et svar