Singlr

Fredagssinglr: Kogekunst – ROD

Skrevet af Daniel Niebuhr

Seneste single fra Kogekunsts kommende plade er et minimalistisk, elektronisk intermezzo, hvor duoen fortsat bevæger sig gennem hidtil ukendt, musikalsk territorium.

Godt nyt: Kogekunst lyder stadig ikke, som du måske troede eller havde regnet med. Seneste bevis herpå er “Rod, der tegner sig for næste singleudspil forud for Oskar Krusell og Simon Mariegaard Wetterstrøms anden fuldlængdeudgivelse, LALA.

For dem, som måske ikke har fulgt med i seneste nyt fra Kogekunstland, så smed duoen tilbage i oktober første singleforløber – der også agerer titelnummer – på gaden. Her bevæger Oskar og Simon sig væk fra deres sædvanligvis flerfacetterede lydunivers i bytte for et ultraminimalistisk mix af skramlede, sovjetæra-klingende trommemaskiner og legende vokalsamspil bygget op omkring et par iørefaldende lala-melodier.

På “Rod” dykker Kogekunst så fortsat længere ned i de elektroniske dybder med programmerede percussionsekvenser og synthbas, mens Oskars guitar hviner et sted langt i baggrunden. Otte linjers lyrik får vi også, hvor duoens – som oftest – tvivlende jeg-fortæller reflekterer over sine egne fejl og mangler; i dette tilfælde de voldsomme tankestrømmene og manglen på samme. Der hvirvler samtidig en nærmest drømmende aura rundt i periferien af “Rod”, hvilket i høj grad vækker minder om den lignende stemning hos Animal Collective anno Merriweather Post Pavilion og Centipede HZ.

I sidste ende føles “Rod” dog mest som et intermezzo, og det er vel sagtens også Kogekunsts charme: Her er ingen leflen eller intentioner om at lave skræddersyede hits. Det her en dén single, vi får serveret, og så må vi vælge at smage på den eller lade være.
Og mit klare råd vil – som med resten af Kogekunsts bagkatalog – være bare at spise løs.

Du kan både lytte til “Rod” og se videoen nedenfor.
LALA udkommer 23. november.

Skriv et svar