Singlr

Fredagssinglr og videopremiere: Trader – Bleached

Foto: PR
Skrevet af Bitten Kjærgaard

Fredagens soundtrack er en omgang alternativ rock, men af en lidt anderledes skuffe end hvad den danske musikscene ellers byder på for tiden.

Dagens single fra den aarhusianske kvartet Trader er ikke ny. Når vi alligevel vælger at tage “Bleached” op her på redaktionen er det, fordi nummeret i sin tid ikke fik nok af vores opmærksomhed. Og så selvfølgelig i anledningen af, at Trader har lavet en musikvideo til nummeret som optakt til vinyl-udgivelsen af Trader EP. Anledninger er der altså nok af.

Trader, som består af forsanger/guitarist Anders Ahle, guitarist, Anders Rothmann, bassist Peer Jon Ørsted og trommeslager Kristian Vissing, spiller alternativ rock. Nummeret Bleached er ingen undtagelse. Alligevel har der sneget sig upbeat elementer ind i musikken, især via vokal og den fremaddrevne guitar, som hiver musikken ud af den sadcore-genre, men ellers kunne have en tendens til at placere den i. Trader har en anden lyd end mange af de andre danske bands på den alternative, rock scene. De lægger sig måske snarere op af den amerikanske/LA rock lyd, hvilket selvfølgelig skaber noget lidt kærkomment anderledes i landskabet af postrock/nordic noir bands herhjemme.

Videoen afspejler i følge bandet selv deres lo fi tilgang til musikken. Videoen som bandet selv har produceret harmonerer visuelt herved med bandets lyd. Den præsenterer både bandets medlemmer, men er samtidig også en introduktion til- og historie om bandets identitet, som er skabt i en kollektiv overgivelse til musikken og samskabelsen.

Bandet spiller en releasekoncert i Badstuerock i Aarhus på udgivelsesdagen d.  22.11.19.

Skriv et svar