Singlr

Fredagssinglr: BishBusch – Institution

En tur på et universitetstoilet er sjælden noget værd at skrive hjem om, men alligevel formår Søren Buschmann Friis bag BishBusch at vride en underfundig og, måske utilsigtet, morsom fortælling ud af besøget.

BishBusch er Søren Buschmann Friis’ første soloprojekt efter sin tid i bandet Franske Piger. Bag det lettere mærkværdige navn gemmer sig en homage til Scott Walker pladen Bish Bosh (2012), hvis titel sammensmeltet med Sørens eget efternavn Buschmann giver BishBusch.

BishBusch debut-album udgives den 6. marts 2020 på pladeselskabet Escho og markerer samtidig Eschos første dansksprogede udgivelse siden Synd og Skams Billeder fra Mesa fra 2015. Og netop det danske sprog er en force på denne første single “Institution”. Friis formår at gøre noget så trivielt som en tur på universitetets toilet til et øjebliksbillede på en angst og ængstelig og ungdom.

»Vandet bliver varmt og sødt / da jeg pludseligt pisser rødt / bange for at dø på et koldt institutionstoilet« efterfulgt af: »På min telefon jeg stirrer / har før fundet svarer her / kan ikke overskue venner / så jeg skriver til min far«.

Nummerets musikalske inspiration er fundet i noget så alsidigt som hiphop og folk-traditioner, i Yung Lean og Vashti Bunyan. Nummeret i sig selv bevæger sig i spektret mellem indie og alternativ pop, men de musikalske inspirationer er samtidig tydelige i spillet mellem det elektroniske og det analoge.

 

Skriv et svar