Singlr

Fredagssinglr: Uden Ord – ISO I DAG

Foto: Stephanie Stål Axelgård Make-up/styling: Soma Smilla Støhrmann & Kristine Aiko Ettrup Bille
Skrevet af Jens Trapp

Københavnertrioen Uden Ord rører på sig igen med en single, der bevæger sig fra det ømt sfæriske til det stadionrockende fuldfede. Skrål med på en sært vidunderlig bastard af en sang, der veksler ideligt méllem eventyr og isolation.

Uden Ord lyder som sig selv, sådan som de lød på deres første EP, der kom tidligere på året, og så alligevel ikke helt. For udover at cruise sikkert gennem deres helt eget farvand af hippe stilarter, har de på den nye single, der kommer på gaden netop i dag, tilsat et saftigt, fængende stadionrefræn. Et refræn, der fuldbyrdes med tungsprød elektrisk guitar og en virkelig fed hookline, der med garanti får dig til knejsende at skråle med: »ISO I DAG!«

Gustav Hedeman, Thomas Mulcahy og William Spangaard Nielsen har på singlen fået besøg af både de gamle kendinge fra EP’en Om Os; Milo Duckert Aurvig på bas og Isak Schiødt på tværfløjte og saxofon, foruden Dina Damgaard Bodé på violin og Frederikke Krebs Bahn som ekstra kor. Det er en instrumentering, som er med til at give sangens drømmende passager et fint skær af eventyr og luft, og som væver sig yndefuldt om de lyriske udfoldelser, der i sig selv tegner et helt eventyrligt univers op: »Ser ind/ Verdens gab/ Binder mine hænder/ Ser ind/ Verdens gab/ Binder venner/ Til træer bag bakker/ Bag mennesker af fjer/ Vinger af fjer/ Der hvor I er/ Er tårer fjer.«

Et herligt brusende og berusende virvar af ord, en stemning, et sted at søge hen når isolationen raser hårdest. En tekst der i al sin poetiske begejstring peger på det teksthæfte, det også er blevet til fra trioens side. Det udkom i juli og bar titlen Digte fra juli af konstellationen Uden Ord. I sig selv en fin leg med ordene. En leg, der også prægede EP’en fra marts med sine ordspil og omvendinger. På dette nummer er det den overraskende brug af ordet ISO, som leder tankerne hen på isolation, eller, hvis man er fotograf, på lysfølsomhed. På græsk betyder ordet ‘enshed’. Find selv ud af, hvad det gør ved dig, dette “ISO I DAG”. Køber man i øvrigt samlingen Digte fra juli, går overskuddet ifølge et opslag på bandets Facebookside til medfinansiering af det album, som Uden Ord samtidig med udgivelsen af denne single annoncerer til udgivelse i foråret 2021.
Det får titlen Eventyr. 

Mens I venter på det album, kan I give denne fredagssingle et lyt og drømme jer ud på eventyr.

Skriv et svar