Koncerter

Raveonettes, The, 27.06.03, Arena, Roskilde Festival

Sune Wagner og co. var i deres rette element på dette års Roskilde Festival. Med en kort koncert serverede de støjende popcocktails til et tørstigt publikum.Indhyllet i røg og guitarstøj tog The Raveonettes os med tilbage til Jesus & Mary Chains støjregime og popsensibilitet i 80’erne, og det gjorde de i løbet af godt og vel 45 minutter. Hverken mere eller mindre skulle der til for at udgøre en fin koncert.

Foto: Jens Dige/Rockphoto

Som det desværre sædvanligvis er ved The Raveonettes-koncerter, tog det mindst et par numre, før lydfolkene fik justeret Sune og Sharins vokaler i tilsvarende højder som de rivende guitarer. Dette gjorde bl.a. at effekten gik tabt i åbningsnummeret (som bandet ligeledes lukkede koncerten med), Everyday – et Buddy Holly-nummer badet i hvid støj af guitarfeedback til ugenkendelighed. Man kunne kun tilnærmelsesvis ane den tostemmige sangmelodi under de tykke guitarkaskader. Herefter gik bandet i krig med de fleste af sangene fra Bb-mol-pladen Whip It On, som virkelig kom til deres ret live. Specielt numre som Attack of the Ghost Riders, Chains og Cops on Our Tail fik den kraftfulde energi, den støjende dybde og det maniske udtryk, som man kunne ønske. Vi fik et desuden par smagsprøver fra bandets kommende Bb-dur-plade, Chain Gang of Love, heriblandt det potentielle hit, That Great Love Sound.

Lydstyrken nærmede sig smertegrænsen. De diskante twanglyde samt de voldsomme bølger af forvrængning var selv for mine hærdede ører alt for høje. De korte hvilepauser mellem udladningerne blev det ene øjeblik brugt på at takke folk for at dukke op og det andet på at introducere titler forud for numrene. Sune Wagner fik også rettet et væld af klapsalver mod sig, da han med denne koncert optrådte for 10. år i træk på Roskilde Festivalen, hvilket må siges at være en kraftpræstation i sig selv.

Efter blot 35 minutter forlod bandet Arena-scenen, og med 3 ekstranumre, heriblandt den herlige Beat City og endelig en gentagelse af Everyday, var det slut. Folk gik tilfredse fra stedet med såvel en snurrende fornemmelse i kroppen samt en susen for ørerne.

Læs også Undertoners anmeldelse af The Raveonettes: Chain Gang of Love

Leave a Reply