Nyheder

Steve Reich kommer til København

En af den moderne kompositionsmusiks helst store skikkelser kommer til Danmark næste forår.

Tirsdag d. 28. marts opfører det danske klassiske ensemble Athelas og korgruppen Ars Nova nemlig som de første i Skandinavien Steve Reichs seneste værk, You Are (Variations).
Reich vil selv stå ved mixerpulten, mens den engelske dirigent Paul Hillier vil gøre det, som dirigenter nu gør.

You Are (Variations) blev ved sin urpremiere for et års tid siden modtaget meget varmt af de amerikanske anmeldere, og Reich blev rost for på ny at have forfinet sit arbejde med repetitionsteknikker, der lader melodier og rytmiske forløb udvikle sig langsomt og dog overrumplende smukt.

Reich begyndte at markere som komponist samtidig med navne som Terry Riley og Philip Glass, og hans arbejde har været afgørende for såvel electronica-kunstnere som postrock-orkestre. Eksempelvis havde Tortoise næppe lavet deres 21 minutter lange start-epos “Djed” fra Millions Now Living Will Never Die-pladen, hvis ikke Steve Reich havde inspireret dem.

Leave a Reply