Nyheder

Per V med flere tager hul på ny sæson

Se hvad du har i vente, og hvad du allerede nu kan muntre dig med, når hiphop-Danmark tager hul på en ny sæson. Der er gratis glæder såvel som fornøjelser, du må købe dig til.

Det nye album EGO fra den danske rapper og ordjonglør Per Vers er på gaden den 18. april. Inden kan du tage et smut forbi hans hjemmeside og downloade et gratis mixtape, som har ligget til fri afbenyttelse siden den 11.11.11 klokken 11:11.

Per Vers startede sin indspilningskarriere i 90’erne som frontmand i gruppen Sund fornuft. Efter to anmelderroste plader med gruppen udgav han sin første soloplade i 2005, Vers 1.0, indeholdende oden til kaffe par excellence, “Black Power”. De relativt lange pauser mellem udgivelsen af reelle albums er dog ikke brugt til at fede den foran flimmerkassen. Per V har udgivet et sandt hav af mixtapes, spillet en masse koncerter og freestylet i en lang række konstellationer og som led i diverse koncepter.

Før albummet kommer, kan du på mixtapet, der har titlen Smells Like Team Spirit 2, blandt andet høre samarbejder med Annika Aakjær, Århus Symfoniorkester og Frank Hvam – som kaster sig ud i spoken word. Desuden indeholder mixtapet et remake af Massive Attacks “Teardrop”. På “Lille konge”, som remaket hedder, er beatet bygget op omkring hjerteslaget fra rapperens førstefødte søn optaget ved den sidste scanning kun få timer før fødslen. Hør det her!

Per Vers er ikke den eneste snart-albumaktuelle kunstner i det danske hiphop-miljø. I samarbejde med hiphop-kollektivet Graven og Target Records er slagelserapperen 4Pro på trapperne med sit debutalbum Konsekvens. Albummet, der har en perlerække af medvirkende gæster fra dansks raps A-liga (L.O.C., Pede B, Kasper Spez, Bai-D, Marwan og Revoltage), udkommer den 21. februar.

Tyde T, som sammen med Dj Nage, Kenneth Kold og Dj Pladespiller udgjorde en fjerdedel af den legendariske hiphopgruppe Klart dér, smider til foråret en ep på gaden med titlen I skal alle få kærligheden at føle. Han har netop sluppet videoen til nummeret “Don’t Turn Your Back on Love”, som kan ses her, og på hans Myspace kan man høre nummeret “Culture Shock”, der ud over Tyde T byder på rap af Joe True, Paulo og svenske Critical. Tyde T medvirker desuden også på Per V’s nye mixtape på nummeret “Større end mig”.

Også fra undergrundsselskabet Echo Out, som sidste år udgav albummet med M-Cnatet og ep’en med Pede Gøbb, er der udsigt til nyt materiale. Inden for overskuelig fremtid udkommer nemlig debutpladen med rapperen Illusionisten, som har været ivrig leverandør til Echo Outs populære Spytbakken-mixtapes. Der er dog endnu ikke kommet en udgivelsesdato på albummet, som ifølge DHHU kommer til at bære titlen Syndende engel angrende djævel.

Rapperen Vakili, som i 2009 høstede en del anerkendelse for ep’en,Når alt kommer til alt, har i samarbejde med produceren Mighty Mala fra hiphop-kollektivet Pladevennerne uploadet en gratis ep på nettet. Ep’en hedder Afvist og kan kvit og frit downloades fra Pladevennernes blog.

Det århusianske rapslæng Idioterne bestående af Fight Night-kendinge som Kejser A, Ham den lange og Henrik Hass samt Odense Assholes’ D-On giver en sen julegave i form af mixtapet Hjælp jeg er en idiot, som – ligeledes kvit og frit – kan hentes fra gratismixtapes.dk.

I samarbejde med Idiotsikker Records udgiver Bumsestilen også anden del af duologien Ude af trit med flokken i år. Første del, som fik ros såvel som kritiske ord med på vejen af Undertoners Christian Klauber, udkom sidste år. Idiotsikker kan også meddele, at rapperen Peacefull James, som tidligere har medvirket i P3’s Karrierekanonen, udgiver en ep med titlen It’s Not Me i løbet af året. På Idiotsikkers bandcamp-side kan du også hente et mixtape fra Bumsestilen  samt en ep, som Peacefull James udgav sidste år. Og igen er der tale om gratis glæder.

God fornøjelse!

2 kommentarer

Leave a Reply