Nyheder

Destroyer, Tame Impala med flere til Roskilde

Undertoner-yndlingene Destroyer og Tame Impala dukker op på Dyrskuepladsen til sommer. Også Veto og Little Dragon er i dag blevet tilføjet programmet.

Som altid er onsdag dagen, hvor Roskilde Festival løfter sløret for nye navne til programmet. I denne uge annoncerer festivalen ud over danske Veto, som er albumaktuelle og tidligere har trukket mange mennesker på festivalen, den svenske gruppe Little Dragon samt Undertoner-anmelderdarlings Destroyer og Tame Impala.

Det er første gang, at The New Pornographers’ Dan Bejar kommer til Skandinavien med sit sideprojekt Destroyer, som har eksisteret og udgivet plader siden midten af 90’erne. Til trods for variationer i det musikalske udtryk er Destroyers katalog stringent i den forstand, at det bygger på et fundament af meget solid sangskrivning. På det seneste udspil Kaputt, som vores anmelder Martin Thimes kun var et halvt U fra at give topkarakter, går rå tekster om blandt andet kokain i spænd med vellydende softrock, synths og sax.

Svenske Little Dragon, der snart er aktuelle med deres tredje album, spiller en blanding af synthpop, R&B og triphop og har blandt andre samarbejdet med TV on the Radio. Til sidste års festival gæstede den japanske forsangerinde Yukimi Nagano desuden Gorillaz på Orange Scene.

En af sidste års store overraskelser var debutpladen Innerspeaker fra australske Tame Impala. Bandet trækker kraftigt på 60’ernes psykedelikabands, heriblandt Cream og The Byrds. Musikken og ikke mindst den rumklangsrige produktionen skaber en mildt narkotiseret vibe, og forsanger Kevin Parkers vokal giver indtryk af, at også John Lennon må være blandt bandets store inspirationskilder. Vores anmelder Christian Birk tildelte pladen fem U’er og gav den følgende ord med på vejen:

»Tame Impala har med Innerspeaker gjort en imponerende entre på vor tids musikscene. Det virker næsten som et kunstnerisk selvmord at lave så god en debutplade, for den kan kun toppes med et mesterværk.«

Lur med, når Undertoner løbende løfter sløret for, hvem du kan opleve til årets Roskilde Festival, eller spring direkte til kilden her!

Leave a Reply