Konkurrencer

Få nallerne i Vibeke

Skrevet af Redaktionen

Dit musikbibliotek er hverken ordnet efter farver eller navne, men efter genrer, og du mangler lige den der plade, der kan passe ind mellem Imogen Heap og Goldfrapp. Hvad gør du? Quizzer.

Undertoner har igen fået fingrene i en stak plader, og denne gang er det den danske popelektronika-kunstner Vibeke Falden, der skal quizzes om.

Vibeke Falden har netop udgivet sin debut, der meget passende har fået titlen Debut. Og den var Undertoner glad for. Nummeret ”Skynd dig” blev beskrevet således: »Med sin kombination af mandlig spoken-word og lækre vokalarrangementer betoner Falden den nærmest legende, men samtidig gennemtænkte popmelodi, der med sit elektroniske touch leder tankerne hen på etablerede navne som Goldfrapp, Mika og tidligere nævnte Imogen Heap. Teksterne er sparsomme, men langtfra banale eller overflødige, da de på en gang fremstår ligefremme og eftertænksomme og formår at være i balance med musikken.«

Kombinationen af mandlig talestemme og blandet musik leverer også d’herrer Leth-Simpson-Toksvig per excellance med konstellationen, der bare sidder hvor som helst, og end ikke legendariske Henry Rollins ser sig for god til spoken word-genren.

Rollins fik ellers sit gennembrud i hardcore punkbandet Black Flag i starten og midten af 80’erne og har siden givet sig hen til spoken word på albummene Human Butt (1992) og Get in the Van: On the Road with Black Flag (1994), til stand-up og til adskillige radioshows om især musik. Get in the Van… vandt i øvrigt i 1995 en Grammy for bedste spoken word-album.

Henry Rollins optræder imidlertid oftest, hvis ikke altid, uden musikalsk ledsagelse, som den Vibeke Falden leverer til en vis herres spoken word på nummeret ”Skynd dig”. Og det bringer os frem til konkurrencens spørgsmål. Man kan fristes til at sige: Skynd dig at svare inden 24. april, og vind Vibeke Faldens debutalbum.

Vinderne er fundet.

Leave a Reply