Nyheder

Amélies musikalske far giver to danske koncerter

Skrevet af Jakob Lisbjerg

Franske Yann Tiersen indtager Rust d. 29. maj – og der bliver så proppet, at Tiersen er nødt til at vende tilbage til Guldbergsgade-spillestedet dagen efter og spille en ekstrakoncert.

Med ét slag blev den franske musiker Yann Tiersen berømt – nemlig da filmen om den fabelagtige Amélie fra Montmartre kom ud i 2001. Musikken havde præcis den blanding af melankoli og livsglæde, der passede til det skæve univers, som instruktøren Jean-Pierre Jeunet skabte i stærke farver.

Og selv om Yann Tiersen næppe hverken før eller efter dette soundtrack har solgt mange plader i Danmark, er han alligevel stadig meget populær. Hans første koncert på spillestedet Rust d. 29. maj blev hurtigt udsolgt, så der er blevet arrangeret en ekstrakoncert dagen efter.

På sit seneste album, Dust Lane fra 2010, har Yann Tiersen forladt den gademusikalske løbebane, som hans Amélie-soundtrack ellers var godt funderet i, og er blevet mere indierocket. Men mon ikke nostalgikerne nok skal få de velkendte, valsende harmonika-melodier alligevel?

Leave a Reply