Plader

Marie Fisker: Mirror Mirror Mirror Mirror EP

Marie Fisker leverer konceptuel ep med fornemt følge. Mirror Mirror Mirror Mirror præsenterer den nye single ”Mirror Mirror” tilsat covernumre af bedste kaliber.

Det er efterhånden to år siden, Marie Fisker udgav sin albumdebut, Ghost of Love, og nu er den konservatorieuddannede musiker klar med en lidt særlig ep.

Mirror Mirror Mirror Mirror indeholder en enkelt ny sang fra Marie Fiskers side. Nærmere bestemt singlen “Mirror Mirror”, som åbner ep’en, der egentlig er en stor singleudgivelse prydet med et kvart dusin covernumre. Rent udtryksmæssigt hviler de fire skæringer fint side om side og illustrerer på udmærket vis, hvordan flere forskellige bands udtryk kan splejses på en udgivelse og stadig differentieres fra hinanden.

Sune Rose Wagner fremfører Marie Fiskers “Ghost of Love” fra debuten af samme navn. Et cover, der nærmest skilter med sin musikalske herkomst: Stort set alle typiske kendetegn fra The Raveonettes er til stede: rumklang, støj og Sune Wagners klagende vokal, der lige akkurat ikke bliver for jamrende, men derimod fuld af klanglig tyngde.

Cæcilie Trier fra Chimes & Bells har taget kærlig hånd om nummeret “City Lies”, der ligesom de to andre covernumre også stammer fra Ghost of Love. Nummeret har elektronisk kant, og det adskiller sig på den måde lidt fra pladens andre skæringer, der er mere traditionelle i valget af akkompagnement.

Anders Mathiasen fra Murder får æren af at afslutte med bravur. Vokalen og det atmosfæriske guitarspil leder tankerne hen på Sort Sols velmagtsdage. ”Hold On To This For A While” er en helt igennem fornem afslutning på en velkomponeret ep, der virker ærlig i sit udtryk, og hvor de udøvende kunstnere står ved deres artistiske grundvold.

Mirror Mirror Mirror Mirror er på flere måder en spændende udgivelse. Pladens tre coverartister er velvalgte, og deres behandling af numrene føles som en naturlig, karakterfyldt forlængelse af musikkens udtryk. De enkelte kompositioners mange muligheder for at blive udtrykt er blevet afsøgt på fornem vis. Det er en fryd at høre, hvordan hvert nummer er bearbejdet individuelt af forskellige kunstnere.

★★★★½☆

Leave a Reply