Interview

Spot på SPOT II – en branchemand taler ud

Som optakt til Spot Festival 2011 har Undertoner talt med en af deltagerne fra musikbranchen, bookeren Paul Cheetham.

Spot Festival er efterhånden en af de største branchefestivaler i Skandinavien, hvor bands, presse, bookere og branchefolk fra alle sider af scenen mødes og samler ny inspiration til morgendagens bands.
Med andre ord noget af et tag-selv-bord for branchefolkene og potentielt set noget af en mulighed for de mange håbefulde musikere.

Branchen har ordet

En af deltagerne på dette års Spot Festival er superbookeren Paul Cheetham, der tidligt i deres karrierer har spottet navne som Placebo, David Gray, Muse, Coldplay, Mew og The Rasmus, og så har Cheetham altid haft en forkærlighed for den danske musikscene, fortæller han.

»Det virker, som om jeg har en naturlig forsmag for den slags kunstnere, der er kommet ud af Danmark gennem det seneste tiår. Det startede, da jeg så Mew for første gang på Spot i 2000 eller 2001. Siden da er jeg gang på gang blevet imponeret af de musikere, jeg har oplevet på Spot – lige fra første gang, jeg så Kashmir og Saybia, til Fallulah, Vinnie Who og Kellermensch sidste år.«

Cheetham har booket bands, siden han var dreng, og som administrerende direktør i SCC Management samarbejder han nu med store promoters som Mean Fiddler og Live Nation i Skandinavien. I disse uger er han i gang med at booke til dette års Popkomm/Berlin Music Week, der finder sted i Berlin d. 7.-11. september 2011 og har deltagere fra mindst 55 lande.

Og hvad er det så, der udgør en talentfuld musiker?
»Hvad, jeg selv kigger efter, er kreative musikere, der har en klar identitet med en stærk tro på, hvad de gør, og har talentet til at matche den overbevisning. Derudover er det essentielt med gode sange og selvsikre optrædener. Ud over det rent musikalske vil jeg selv gerne arbejde med musikere, der har en professionel attitude, er dedikerede og hårdtarbejdende og realistiske omkring, hvad de vil opnå.«

Anbefalinger til Spot Festival 2011

Og så skal jeg lige høre, hvad Paul Cheetham så anbefaler at opleve på dette års Spot Festival. Listen over musikere, som bookeren gerne ville se, er i virkeligheden alt for lang til at trykke, fortæller han og begynder at remse op:

»Jeg skal helt sikkert bruge lidt tid til Tigersprings Dayparty, og jeg ser virkelig frem til at se Choir of Young Believers igen (hvilket dog bliver svært, idet CoYB har aflyst i 11. time, red.). Jeg nåede lige slutningen af Treefight for Sunlight til den britiske festival The Great Escape i sidste uge, og jeg vil virkelig gerne se hele deres koncert på Spot. Det samme gælder Oh Land

Brother Grimm aka Asbjørn Auring Grimm fra Decorate Decorate. Foto: PDH Music.

»Andre bands, jeg ser frem til, omfatter Giana Factory, Sleep Party People, CALLmeKAT, Dad Rocks! og Brother Grimm. Brother Grimm så jeg i øvrigt allerede i København i december til hans allerførste show.«

»Jeg er også virkelig glad for Nabiha, så det glæder mig at få lov til at opleve hende igen i år. Andre ikke-danske bands, jeg anbefaler, ville være Budam fra Færøerne, French Films fra Finland, Team Me fra Norge og min gode ven Timo Kaukolampis band KXP. De er alle ‘brilliant’«, pointerer Cheetham.

Branchemanden har talt.

Hvis man ønsker at optræde til dette års Popkomm/Berlin Music Week, er der deadline for bandansøgning d. 31. maj. Man ansøger her.

Leave a Reply