Konkurrencer

Vind billetter til Roskilde Festival 2011!

Skrevet af Redaktionen

Hold da magle. Der er to billetter til Roskilde Festival 2011 på spil. Skynd dig ind og svar rigtigt på spørgsmålet, og kryds så dine ivrige fingre.

Når det blir meget varmt, må man være kreativ med påklædningen.

Roskilde Festival. Fire dag plus det løse med urinstøv eller mudder, hedeslag eller svamp mellem tæerne. Der er ikke det, man ikke kan brokke sig over, når man sidder med en uges tømmermænd og læsker sig i skyggen med en kold overprisøl, og heldigvis er der jo også langt flere ting end vejret, der sådan kan trække en til Roskilde hvert år.

Musikken f.eks. Og nu er det ikke gået hverken værre eller bedre, end at der er landet to billetter til Roskilde Festival i Undertoners hemmelige postboks, og da vi på redaktionen alle håber på evigt liv og mondo karma, kan vi ikke beholde de billetter for os selv. Derfor: Årets Roskilde-quiz. Drum roll, please.

Jo, ser du, Roskilde Festival løber af stablen fra sidste torsdag i juni eller første torsdag i juli med warm-up fra søndagen inden. Sådan har det været siden 1971, hvor første festival blev afholdt, og en billet i øvrigt kostede 30 kr. – svarende til 178 kr. i 2006-priser. Dengang fik du så kun to dage med musik sammen med 9.999 andre gæster og frivillige, og blandt hovednavnene var den daværende danske musikscenes ypperste navne: Gasolin’, Povl Dissing, Cæsar og Sebastian.

25 år efter, i 1996, var deltagertallet (inkl. frivillige) steget til 115.000, og i 2011 skal man som betalende gæst af med 1725 inflationsramte kroner for en billet, men så kan fattigrøven også lytte til hovednavne som Iron Maiden, The Strokes, Arctic Monkeys, Kings of Leon og PJ Harvey. Med andre ord – lidt af det hele.

Sidste år stod den evigt purpurdansende Prince for årets overraskelse – både i kraft af festivalens booking af fænomenet og af hans exceptionelt medrivende discokoncert. Han leverede søndag den 4. juli over for (efter sigende) 70.000 tilskuere noget af et afslutningsshow, som Undertoners Kim Elgaard Andersen gav seks U’er og følgende overordentlig rosende ord med på vejen: »Prince levede ikke kun op til forventningerne. Han overskred dem.«

Og det bringer os frem til konkurrencespørgsmålet, som du skal svare på senest 22. maj. Så er du med i lodtrækningen om at blive en af de to overordentlig heldige vindere, der kvit og frit kan slingre ind på Dyrskuepladsen og smække sit telt op til sommer.

Vinderne er fundet.

Leave a Reply