Koncerter

Roskilde Festival ’11: Battles, 03.07.11, Arena

Skrevet af Daniel Niebuhr

Der var lige vel langt mellem band og publikum, da Battles vendte tilbage til Roskilde uden Tyondai Braxton. Trioen spillede upåklageligt, men indelukketheden var lidt for udtalt.

Uden Tyondai Braxton havde Battles lidt svært ved at nå publikum.

De sidste par år har jeg droppet den sidste koncert på Orange-scene og i stedet foretrukket den koncert, der fandt sted umiddelbart inden på Arena for derefter at forlade festivalpladsen et par timer før tid. Dette resulterede i to sublime koncertoplevelser med henholdsvis Yeah Yeah Yeahs og Pavement, og i år fortsatte jeg traditionen og håbede på, at Battles kunne leve op til mine allerede høje forventninger.

På forhånd manglede amerikanerne den tidligere forsanger Tyondai Braxton, der forlod bandet sidste sommer, og det skabte, akkurat som på trioens seneste udspil, Gloss Drop, et stort tomrum at udfylde. Numrene var nu ellers, som man kender dem: eksperimenterende og energiske. Sangene fra begge albums blev fremført upåklageligt med et højdepunkt i form af Gloss Drop-singlen “Ice Cream” med Matias Aguayos vokal som playback samt som video på de opstillede skærme bag bandet.

Desværre skabte trioens eksperimenter og indelukkede musikunivers en alt for stor afstand mellem band og publikum, og når det samtidig tog 45 minutter, før end der kom en direkte henvendelse til publikum fra guitarist Ian Williams, mindede det primært om en dag i øvelokalet, som Arenas publikum var blevet inviteret med til.

Desuden var der ved siden af de energiske højdepunkter også mange tilfælde af det modsatte, hvilket bedst blev eksemplificeret ved koncertens ellers fremragende ekstranummer, “Sundome”, hvor en næsten fem minutter lang intro krævede meget af publikums tålmodighed i modsætning til normen for ekstranumre, der som regel bør være helt oppe i gear fra første anslag.

På dagen skabte Battles en musikalsk set glimrende aften, men desværre ikke den fornødne fest, som kunne have afsluttet min festival optimalt. Så en lille time efter koncertstart vandrede jeg derfor med blandede følelser over for at prøve lykken med præstesønnerne fra Kings of Leon på Orange.

★★★½☆☆

3 kommentarer

  • Nej, desværre ikke – og min umiddelbare evne til at kunne skelne Battles-numre fra hinanden er ikke god nok til at kunne give et fyldestgørende bud (:

  • Sange fra begge albums??? Det eneste jeg hørte fra Mirrored var slutsamplet fra Tonto… Ellers enig i at de aldrig rigtig var flyvende.

Leave a Reply