Nyheder

The Dø på Beta til Undertoner præsenterer…

Skrevet af Anna Møller

Anden udgave af Undertoner præsenterer… byder på ekletiske musikblandinger fra fransk/finske The Dø og dj’s fra Undertoners egen skribentstab 2. maj 2012.

The Dø. Pressefoto.

Spillestedet Beta på Amager og musiksitet Undertoner indledte i starten af 2012 et fælles projektsamarbejde, hvor en række talentfulde bands showcaser med koncert på Beta.

Projektet kaldes ‘Undertoner præsenterer…’, og mens første koncert i januar 2012 bød på stor shoegazer fra det aarhusianske ottemands-orkester Waldo & Marsha med support fra Melody Melody, er det et flerfacetteret lydligt univers, publikum kan opleve, når Undertoner præsenterer The Dø på Beta onsdag den 2. maj 2012.

Musikerne, der spiller til ‘Undertoner præsenterer…’, er udvalgt i tæt dialog og samarbejde mellem spillestedets bookere og Undertoners redaktion, ligesom den visuelle side og konceptet er opstået i fælles tankepøl. Undertoner stiller på aftenen med dj’s hentet fra musiksidens skribenter og bringer efterfølgende fotos fra aftenen og reportage på Undertoner.dk.

The Dø
Den fransk/finske duo The Dø udtales ‘the dough’ som i den første og sidste tone i solfége-skalaen. De to musikere optrådte allerede efter udgivelsen af debutalbummet A Mouthful på Roskilde Festival 2008. Dengang med en ekletisk folkpoppet tilgang til musikken, og med det nye album Both Ways Open Jaws kastes endnu flere indierockede og alternativt folkede elementer ind fra højre, mens Olivia Merilahti lyse og melankolske vokal – ikke ulig Nina Perssons – plus et melodiøst forlæg leder flokken på vej.

Af de franske medier er The Dø blevet kaldt »PJ Harvey på månen«, mens Undertoner gav deres seneste udspil karakteren 5½ ud 6 og kaldte det »et af de mere undervurderede albums i 2011«.

Når The Dø optræder live, har Olivia Merilahti og multi-instrumentalisten Dan Levy desuden ekstra musikere med til at maksimere lydbilledet og sikre festen på Beta en ganske almindelig onsdag.

Opvarmning: Ice Cream Cathedral

Inden The Dø spiller, så står Ice Cream Cathedral for opvarmningen. Selvom bandet er nyt, så har de allerede fået en del opmærksomhed. I januar blev bandet således håndplukket af Fallulah til at spille til showcasen ‘Nye Toner på Bremen Teater’ – en showcase, hvor etablerede navne på den danske musikscene udvælger upcoming bands og solister og præsenterer dem ved et liveshow.

Selv beskriver Ice Cream Cathedral sig som ‘lo-fi ghostpop fra København’, dvs. lys og semi-æterisk kvindevokal med dovne lydbilleder a la f.eks. amerikanske Youth Lagoon.

Rullemarie & Bomben. Foto: Anne Aarup Bay

Undertoners dj’s
Onsdag den 2. maj står Undertoner dj’s Rullemarie & Bomben aka Kim ’KREA’ Elgaard Andersen og Christian Klauber for underholdningen mellem bands. Rullemarie & Bomben spillede indtil for nylig under aliasset Pladealkymisten & Rytmefunktionæren og har tidligere gejlet op på bl.a. Din Nye Ven, Kalasset og Ideal Bar. Begge er tidligere redaktører og nu skribenter på Undertoner.dk, og nu tager de to ud blandt festglade mennesker og leverer alternativ pop og rock.

————————————————————————————————————————————–

Hvad: Undertoner præsenterer… The Dø. Dj’s: Rullemarie & Bomben

Hvor: Beta, Øresundsvej 6, 2300 København S.

Hvornår: Onsdag den 2. maj 2012 klokken 20.00.

Pris: 80,00 kroner i forsalg. Køb billetter her.

Leave a Reply