Nyheder

Forfatterbands indtager Mayhem

De senere år er det piblet frem med danske forfattere, der iklæder deres tekster lydlige gevandter. Tag med til poetisk musikalsk aften, når produktionsselskabet T-Bone Dolphy på fredag inviterer til koncert med tre forskellige forfatterbands.

De Efterladte er et af de tre forfatterbands, der spiller fredag aften. Billedet ovenfor er fra en af deres tidligere koncert i Blågårds Antikvariat på Nørrebro.

Det er ikke et nyt fænomen, men de senere år er det piblet frem med danske forfattere, der iklæder deres tekster lydlige gevandter. Selve jazz ‘n’ poetry-genren har længe eksisteret med blandt andre Peter Laugesen & Singvogel som repræsentanter, men nu har produktionsselskabet T-Bone Dolphy valgt at gøre deres for at kanalisere fænomenet ud til danskerne. For som de selv skriver, så kan begrebet ‘Forfatterbands’ faktisk også dække over regulære sange med melodier og omkvæd, hvilket de ønsker at formidle ud i æteren. Dette udformer sig via en række koncerter på spillestedet Mayhem i København de næste par måneder. Første arrangement er allerede løbet af stablen, men nu på fredag skydes anden omgang i gang.

På fredag den 20 april byder aftenen på de tre forfatterbands:

De Efterladte (Peter H. Olesen, også kendt fra Olesen Olesen)’

T/S Sterndolph (T.S. Høeg, Sternberg & Peter Adolphsen)

Claus Handberg, der medbringer gæstemusikere i aftenens anledning

De to næste arrangementer afholdes i løbet af juni måned, hvor Mayhem blandt andet får besøg af Moutritz/Hørslev Projektet, Ursula Andkjær Olsen og Halal Bambi. Om alt går vel, vil koncertrækken fortsætte til efteråret og kulminere i en regulær forfatterbandsfestival.

Læs mere om ‘Forfatterbands’ via arrangementets Facebook-side.

Leave a Reply