Nyheder

Silo udgiver efter 11 år deres tredje album

Silo udgiver endelig deres tredje album
Skrevet af Anna Møller

Efter en proces på 11 år er Silo endelig klar med tredje album.

Silo udgiver endelig deres tredje album, der dog ikke har cover endnu.

Nu skulle det være sikkert. Efter en proces på 11 år er Silo endelig klar med tredje album.

NME har kaldt trioen »the only interesting act to come out of Denmark,« men siden udgivelsen af Alloy (2001) har man ikke hørt mere fra københavnerne. Frederik Ammitzbøll (guitar og vokal), Søren Dahlgaard (trommer) og Mikkel Benders (bas) andet album, som Undertoners klassiker-serie også har haft nallerne i, har imidlertid haft umådelig betydning for mange musikere og musikelskere, der ikke kan forsvinde langt nok ind i de repetitive og maskinelle mønstre.

Efterfølgeren til Instar og Alloy er der blevet spået om mange gange – senest på Silos myspace i 2010, hvor man også kunne høre bidder fra diverse ‘work in progress’. På deres myspace-blog skrev trioen desuden, at udgivelsen skulle ramme markedet i foråret 2010 og indeholde gæsteoptrædener fra bl.a. M. Sayyid og Jonas Bjerre.

Der er pt ingen udgivelsesdato på trioens tredje album, men Undertoner har fået lov til at høre to af de kommende numre, “Stationary” og “Power Points”, og det lover godt. Begge numre videreudvikler den lagdelte og polyrytmiske maskinerock, hvor mande – og kvindevokal drypvist spredes ud, og hvor lydmønstre bygges op, ødelægges, deler sig, finder sammen og ustandseligt bevæger sig videre mod uendeligheden.

Undertoner har af Silo fået eksklusiv lov til at vise singlernes musikvideoer som det allerførste medie, men du kommer til at vente til efteråret, før spændingen udløses! Aaaargh!

Leave a Reply