Koncerter

Roskilde Festival 2012: Africa Hitech, 08.07.12, Apollo

Skrevet af Daniel Niebuhr

Africa Hitech præsenterede søndag aften et ukoncentreret publikum for en oplevelsesfattig, men dansevenlig koncertoplevelse – og ud over det var der ikke så meget andet at skrive hjem om.

Jeg kan rigtig godt lide Mark Pritchard. Næsten alt, hvad han rører ved, bliver i mine øjne og ører til musikalsk guld. Især Global Communications hovedværk, 76:14, står som ambient-chillout-genrens magnum opus og er samtidig mit absolutte yndlingsalbum, hvilket sidste år var årsag nok til, at jeg tog en lettere spontan tur til Barcelona for at se albummet blive opført i sin fulde længde. Med Africa Hitech og albummet 93 Million Miles har han sammen med Steve Spacek skabt en vellykket fusion af flere forskellige elektroniske genrer, der sætter gang i bevægelserne hos lytteren – noget, der også helst gerne skulle gøre sig gældende under koncerten på Apollo.

Desværre blev festen en fuser for de fremmødte, der desværre ikke talte mere end 200 øjenvidner. Også selvom det ubestridte hit “Out in the Streets” gjorde sit for at tilfredsstille størstedelen af publikums dansetrang, blev deres primære koncentration rettet mod smartphones, alkohol og socialt samvær – hvilket man ikke rigtig kan bebrejde dem for.

Det var tydeligt, at otte dages intens fest, druk samt hvad, der nu måtte høre til, havde tæret på energiniveauet hos majoriteten af de fremmødte, der kæmpede en forgæves kamp for at skabe en egentlig fest foran Apollo. Samtidig føltes Pritchard og Spaceks musikalske leverance på alt for ensporet og uden rigtig gnist til trods for musikkens rent kompositoriske overlegenhed.

Måske var mit energiniveau også på retræte; men når dette desværre ikke kun var et særtilfælde, og nærmere virkede som en universel regel, og det store musikalske klimaks samtidig udeblev, er det svært at kreditere med mere end et tretal på karakterskalaen.

★★★☆☆☆

Leave a Reply