Koncerter

Roskilde Festival 2012: Modeselektor, 05.07.12, Apollo

Skrevet af Sebastian Sharif

Modeselektor bød op til bal med deres genremæssigt ukategoriserbare og dansable electronica. Det var rave efter alle kunstens regler, og der var nærmest ikke en stjæl foran Apollo-scenen, der på en eller anden måde ikke dansede, hoppede eller kastede armene i vejret.

Tjuhej, hvor det gik. Jeg var lige kommet fra den vildeste hardcore-punkfest for bare at ryge videre til en ny fest. Modeselektor bød nemlig op til bal med deres genremæssigt ukategoriserbare og dansable electronica.

På en måde var det den oplagte – ja, nærmest naturlige – opfølgning på min koncert med Trash Talk, der afsluttedes bare en håndfuld minutter før, Modeselektor gik på. For Modeselektor kan noget af det samme som Trash Talk, uagtet den enorme forskel de to imellem. Begge gør en dyd ud af det simple og effektive – for Trash Talks vedkommende de ekstremt korte beserker-vanvid af sange, for Modeselektors vedkommende simple trommemaskiner og tonstunge basmelodier. Jeg havde også stået og hældt noget dyrkøbt Roskilde-hvidvin indenbords og følte mig totalt i stødet, så det kunne ikke andet end at blive godt.

Jeg nåede desværre ikke at opleve Modeselektor gå i gang, men kom lykkeligvis, netop da de herrer Gernot Bronsert og Sebastian Szary begyndte at spille mit absolutte yndlingsnummer, “The Black Block”, der blev fortolket i en live-udgave med tilsat balearisk krydderi. Selvom det ikke lykkedes mig at få nogle venner lokket med mig over til koncerten, havde jeg stadig en fest, som jeg stod der alene og kastede min knyttede næve i vejret i bedste technotramper-stil. Hvordan kunne jeg andet? Bandets musik virkede som en friggin’ sirenesang, der inciterer ekstatisk dans.

Det var dog ikke kun “The Black Block”, der fungerede godt. Stort set hele sættet var spot fucking on. Især “Kill Bill Vol. 4” og bandets Radiohead-remix, “Good Evening Mrs. Magpie”, stod som de højeste, sneklædte tinder i en bjergkæde af festparate numre. Duoen formåede at gøre hele oplevelsen smooth som en barnerumpe med elegante overgange – kun afbrudt af lejlighedvis publikumskontakt via stærkt forvrængede stemmer. Det var helt ufatteligt, at jeg skulle opleve to af mine bedste Roskilde-koncerter nogensinde inden for to timer. Hvilken aften!

Der er vistnok en vandrehistorie om en speciel, dyb frekvens, der kan få en person til at skide, hvilket selvfølgelig er noget bullshit. Hvad der dog ikke er bullshit er, at Modeselektor har fundet en speciel frekvens, der får folk til at rave røven af. Wuhoooo!

★★★★★★

Leave a Reply