Koncerter

Roskilde Festival 2012: The Toddla T Sound, 07.07.12, Cosmopol

Skrevet af Rasmus Riiskjær

Efter en rodet start fandt Toddla T fodfæst og skabte en solid fest på Cosmopol med sit mix af instrumental hiphop, house, techno og grimey dancehall.

The Toddla T Sound formåede med sin sære blanding af instrumental hiphop, house, techno og grimey dancehall at fange publikum og holde dem fast og dansende med sine afveklsende rytmer. Koncerten var sat til at begynde kl. 22.30, men pga. flyforsinkelse kom den først i gang 23.30, men så øjnede de eminente opvarmnings-djs til gengæld en mulighed for at skabe en festlig og dansevenlig stemning og selvom vi ventede en time, havde vi det rigtig sjovt over på Cosmopol.

Endelig annoncerede et videoklip, at nu kom Toddla T på. Det startede lidt kaotisk med nogle kiks i overgangene mellem de enkelte tracks, og det vidnede om, at den forsinkede kunstner var stresset, men derudover var der ikke en finger at sætte på hans talentfulde opvisning i dansable genrerkoblinger.

Vi startede med r’n’b-inspireret dubstep, og housen kom stille og roligt listende ind i sættet og blev så lidt sært blandet med dancehall. Toddla T spillede et remix Sean Pauls dancehall-megahit “Gimme the Light”. Dén satte for alvor skub i tingene, og fra da af kørte festen oppe foran. Et sample med vokalbidden “We Are Jumping!” fik os til at hoppe, og fra da af blev jeg opmærksom på, hvor mange ligheder der egentlig var mellem Toddla T og det gamle Prodigy, for når han skruerede op for en hidsig og diskant drum ‘n’ bass, var det tydeligt, at musikken havde ærkebritiske fokuspunkter.

Toddla T fik senere i sættet selskab på scenen af MC DRS der kunne rappe i dobbelttempo over dancehall-rytmerne, og lidt sent i sættet kom så den dygtige og soul-sangerinde Shola Ama ind og sang med på et par numre. Hun var en gudesmuk, sort skønhed og sang sikkert og fraserende. Det var tydeligt, at det touch af soul og live-elementerne var med til at fornye energien på dansegulvet.

The Toddla T Sound var et udmærket og munternt bekendtskab med godt styr på mange forskellige genrer, men ikke meget mere end det.

★★★★☆☆

2 kommentarer

  • Hej Niels, godt spørgsmål.

    I følge Roskilde var det Dj Bang Bang, der stod for underholdningen på Cosmopol den aften. Dj Bang Bang har tidligere varmet op for bl.a. Little Dragon på Voxhall og hedder vist også bare Bang Bang. Bang Bang er en del af Hele Vejen-crewet, og der kan downloades her http://www.helevejen.com/DOWNLOADS. Plus se optræden i samarbejde med Vilde Dyhr her http://youtu.be/WrohCQ1SXok.

    Ved ikke lige med sætlisten, der må du nok kontakte Hele Vejen.

    God mandag,

    Anna, redaktør

Leave a Reply