Nyheder

August-koncerter I: »Fremtidsø og stjerne!« udbryder Thurston på Danmarks smukkeste bryghus med sorte tangenter

Skrevet af Camilla Grausen

Undertoners sommerferie er slut, og vi dykker med fornyet energi ned i augusts første liveoplevelser!

Med sand i skoene og drinksparaply bag øret er Undertoner vendt tilbage fra sommerferie. Det gælder naturligvis også koncertanbefalingerne, der her tager et hovedspring ud i augusts mørkeblå bølger med fokus på særligt udvalgte liveoplevelser i månedens første halvdel.

Hope Sandoval drømmer sig tilbage til Mazzy Stars storhedstid, som genopfriskes den 5. og 6. august.

Start med at tage til koncert med Future Islands i Lille Vega i København. Med sejlbåds- og synthromantik brød bandet sidste år igennem med albummet On the Water. Baltimore-bandet med Samuel T. Herring i front besøgte også Loppen i februar, hvor de leverede en koncert til 5 U’er, der især udmærkede sig ved Herrings meget (meget!) aktive og medrivende sceneoptræden – hør bandets melodiske synthpop og oplev Herring udfolde sig på Lille Vegas scene søndag den 5. august. Hvis du er hurtig, kan du endda nå at vinde billetter i Undertoners konkurrence.

Hvad der må kaldes 90’ernes helt store navn inden for sørgmodig, støvet drømmepop er Mazzy Star. Duoens lyd kendetegnes især af den amerikansk-mexikanske sangerinde Hope Sandovals drømmende hviskevokal. Hun og guitarist og sangskriver David Roback udgav sammen tre søvnigsexede og lækkersørgelige album i 90’erne, hvorefter Mazzy Star gik i opløsning. Nu er den toneangivende duo imidlertid tilbage og udgav i efteråret to nye numre som forløber for et kommende album og en ny turné. Albummet venter vi stadig på, men turnéen er i gang, og det bringer Mazzy Star til Voxhall i Aarhus søndag den 5. og til Amager Bio i København mandag den 6. august.

Han er en levende legende inden for støjrocken grundet sine mange år bag guitaren i Sonic Youth, men Thurston Moores solokarriere er anderledes afdæmpet. Ikke desto mindre er kvaliteten lige så høj på f.eks. den 53-årige Moores seneste soloalbum Demolished Thoughts, som Undertones Anders Mortensen kaldte »et nervepirrende vidunderligt album.« På dette Beck-producerede album er det ikke fræsende guitarer, der fylder, men derimod øm folk, som man kan få et godt indtryk af på den smukke single ”Benediction”. Nu kan Moore opleves i Danmark, nærmere betegnet i Store Vega mandag den 6. august. Der er stadig ledige billetter.

Danmarks Smukkeste Festival, Skanderborg Festival eller blot Smukfest – kald den hvad du vil, sikkert er det, at festivalen i år har gjort et stort scoop ved at få Blur på programmet. Den britiske kvartet er atter forenet og skal bl.a. spille ved OL-afslutningen i Hyde Park 12. august – og tre dage forinden i Skanderborg. Det var tilbage i 2003, Blur sidst spillede på Roskilde Festival, men i år var det altså Danmarks Smukkeste Festival, der snuppede britpopgiganten. Danmarks Smukkeste Festival løber af stablen den 8.-12. august og blandt de andre store navne på programmet er White Lies, Kent og Miike Snow, mens det danske lineup inkluderer bl.a. When Saints Go Machine, Marie Key og Malk de Koijn. Som noget nyt i år tager Undertoner til festivalen, som vi vil dække flittigt. Så hold øje med rigeligt af anmeldelser fra bøgeskoven.

Hvis du er træt af festival og fadøl i plastikkrus, skulle du hellere tage til koncert i Nørrebro Bryghus lørdag den 11. august. Bryghusets hyggelige omgivelser har efterhånden huset en del endog meget fornuftige koncerter, og denne dato kan du opleve instrumental, psykedelisk rock fra trioen Papir, hvis seneste album Stundum blev rost af Undertoners anmelder. Også bornholmske Kristian Finne Kristensen, der bl.a. har gjort sig bemærket som forsanger i bandet The River Phoenix, spiller denne aften under sit nye soloalias Chorus Grant. Hans musik flyder nok lidt lettere i øregangene med hvad han selv kalder »from computer-grunge pop, to 50s do-do run run and Dylan’esqe folk.« Så der er noget, der passer til flere slags specialøl, som der nok skal være råd til at smage på – koncerten er nemlig gratis.

Apropos ølbrygning og livemusik i skøn forening, så kommer ingen ringere end den amerikanske duo The Black Keys til Tap 1 i Carlsbergbyen mellem Vesterbro og Valby mandag den 13. august. Dan Auerbach og Patrick Carney slog igennem med festlig bluesrock med albummet Brothers i 2010, og har siden fulgt op med sidste års El Camino, der bl.a. med singlen ”Lonely Boy” formåede at holde niveauet. Siden er duoen blevet et rockband i den tungere vægtklasse, og fylder nu Carlsbergs gamle tapperihal med 6000 koncertgæster. Varm op med lidt legepladskærlighed fra The Black Keys her.

Lyst til flere koncerter? Hold øje med Undertoners koncertkalender, der opdateres løbende.

Leave a Reply