Koncerter

Danmarks Smukkeste Festival 2012: Ginger Ninja, 09.08.12, Bøgescenerne

Skrevet af Jonas Hjortdal

Københavnerdrengene i electrorockbandet Ginger Ninja indtog Skanderborg i eftermiddagsvarmen med hittet “Bone Will Break Metal” og bidder fra den kommende toer.

»Vi udgiver snart en plade. Det lover jeg,« lød det fra Ginger Ninja-forsanger Henrik Hamilton mod koncertens slutning torsdag på Skanderborg. Det er da også to et halvt år siden, de rødhårede ninjaers debut Wicked Map ramte hylderne, så man kan ikke fortænke de fem drenge i at ville vise Danmark, at de ikke har tabt pusten på den svære toer.

At dømme ud fra koncerten, der var lige dele nyt og gammelt, skal man dog ikke forvente den catchy og umiddelbare electrorock, der sikrede deres gennembrud både inden for og uden for Danmarks grænser. Det dybe slagtøj og de hårde guitarer har måttet lade livet til fordel for en mere downtempo, eftertænksom og akustisk Ginger Ninja 2.0. Måske er det for tidligt at plastre de unge københavnere til med klichéer, men et kvart årti efter åbneren er det ikke utænkeligt, at de ganske simpelt er blevet lidt ældre.

Det umiddelbare højdepunkt fra den kommende toer var nummeret “Williamsburg”, der med lige dele rock’n’roll og et forfriskende spil mellem glad keyboard og en god dybde i både bas og slagtøj, havde den velkendte frækhed, der kendetegner det første album. Og så var titlen, der også er navnet på Brooklyns hipsterparadis, meget passende for bandet, der i bedste Vesterbro-stil alle indtog scenen bag shades. Også en Modest Mouse-inspireret åbning på et andet (og til koncerten ikke navngivet) nyt nummer lød spændende, men ellers manglede der desværre lidt tempo.

Helt snydt for festen blev publikum dog ikke i eftermiddagsvarmen, og det blev både til en veloplagt åbner i “Wet Like a Dog”, og så selvfølgelig P3-hitsinglerne “Sunshine” og “Bone Will Break Metal”, hvor sidstnævnte efterlod det ellers generelt siddende publikum foran bøgescenerne dansende på bænkene.

Stor ros skal også gå ud til den nye guitarist Andreas Sommer, der både i sin snak på scenen og i en overlegen solo mod slutningen fik vist, at han nok skal blive et aktiv på både pladeform og på scenen, når de fem electroninjaer har fundet den rigtige opskrift på liveleveringen af deres toer.

★★★☆☆☆

Fotos: Jonas Hjortdal

Leave a Reply