Koncerter

Danmarks Smukkeste Festival 2012: Kent, 10.08.12, Bøgescenerne

Skrevet af Jonas Hjortdal

Fredag aften gav Sveriges nationalrockband en koncert, der fulgte den faste sætliste og var god og gedigen, men også noget rutinepræget.

Never change a winning team. Eller sætliste. Sådan synes ræsonnementet at være fra de svenske rockveteraner Kent, der sammen med De Eneste To stod for et fredagsshow, der om noget fik udstukket en Skanderborg-profil.

Det er de samme numre, der er blevet fyret af hele sommeren, hvorfor anmelderen desværre allerede midtvejs var nødt til at skuffe et par tililende gymnasiepiger, der ville høre, om der var udsigt til “Dom Andra”, hvilket der desværre kunne svares afvisende nej på. Og hvorfor der ikke blev kælet for et trofast dansk publikum på hvad, der må forventes at være et af sommerens højdepunkter, er stadig uvist.

Ikke desto mindre var leveringen lige så tight som de skinny jeans, der holdt de efterhånden aldrende bagpartier på plads. En perfekt blanding af rock’n’roll-attitude og så den smittende emotionalitet, der ikke mindst grundet forsanger Joakim Bergs tilhørende mascara blev meget effektfuld. Så gjorde det mindre, at kontakten med publikum for størstedelen blev holdt til et »Tack så hemst mycket«. Et svensk, som selv bøgeskove kunne være med på. Alle med en Kent-ABC kunne alligevel følge med.

At stemningen over de seneste album er gået fra en vinterdepression til en mere håbefuld attitude kom ikke ligefrem til udtryk, selvom der blev spillet på livet løs. Og det var da også først efter godt tre kvarter af koncerten, at der blev fyldt op i dalen, hvilket må tilskrives valget med at spille de to uden sammenligning største publikumsfavoritter på dagen, “Kärleken Venter”, fra det desværre meget underrepræsenterede Vapen och Ammunition, og “Ingenting”.

Taget i betragtning, hvor meget der blev leflet for publikum med »lalalalala« og »a-a-a-aaaaah«-passager, kunne der måske med fordel være blevet spillet flere af de hits, der har gjort bandet ikke bare til en svensk succes, men til en af de stærkeste nordiske eksportvarer på musikområdet. Og fortjent.

»Tag det lugnt. Det er bare hallonsaft.« Svensk for hindbærsaft. Professionelt, som resten af arrangementet. Så stilrent, så sikkert, så Skanderborg.

★★★★☆☆

Leave a Reply