Nyheder

Festival of Endless Gratitude giver smagsprøver på musikprogrammet

Skrevet af Katrine Haugaard

For femte år i træk er Festival of Endless Gratitude klar med et nyt program og har igen i år et line-up, som består af en række internationale og nationale kunstnere. I år bliver arrangementet afholdt på Refshaleøen i dagene 20.-22. september.

Endnu en festival er i vente, og denne gang er det Festival of Endless Gratitude, som i år vælger at optage en plads på Refshaleøen 20.-22. september. Festivalen kan i denne omgang byde velkommen til den tyske legende Hans-Joachim Roedelius, italienske Stargate, svenske Saigon samt danske TOTO og Timeless Reality.

Med sine 78 år på bagen kan Roedelius betragtes som en af de større koryfæer inden for eksperimenterende elektronisk musik. Siden starten af 70’erne, har Roedelius udgivet næsten 50 albums i eget navn og taget del i forskellige samarbejdskonstellationer med blandt andre Brian Eno, Dieter Moebius og Michael Rother fra Neu!. Et musikalsk møde med Roedelius byder både på rene klaverstykker, som kombineres med synthesizer-orienteret lyd, ambient jazz og deciderede elektroniske kompositioner.

Svenskerne i Saigon vil indtage scenen med en blanding af deres postrock, avantgardepop og rå rock’n’roll, mens italienske Stargate lægger vejen forbi med deres egen version af trancemusic, som næsten tenderer til at vokse sig frem i slowmotion.

Fra København kommer Timeless Reality, som er et forholdsvist nyt band, der slår sig op på at blande musik fra noiseprojekterne Family Underground, Puce Mary og Ashley C, imens det smækkes sammen med en omgang rock. Landsmændene i trommeduoen TOTO (Toke Tietze fra Yoyooyoy & Tobias Kirstein fra Mayhem) byder på slagkraftige rytmer, der i særdeleshed kalder på dansende gæster.

Det endelige program forventes at ligge klar i starten af september. Dette, samt meget mere om Festival of Endless Gratitude, kan du læse om her.

2 kommentarer

Leave a Reply