Nyheder

Undertoner præsenterer… Blood on a Feather (US/DK) og Own Road (DK) på Beta

Blood on a Feather (US/DK) spiller som hovednavn til årets tredje Undertoner præsenterer...
Skrevet af Anna Møller

Koncertsamarbejdet mellem spillestedet Beta og Undertoner byder i september på eksperimenterende folk og danske modeller

Blood on a Feather (US/DK) spiller som hovednavn til årets tredje Undertoner præsenterer...

I septembers anden halvdel er der igen Festival of Endless Gratitude – dette år på et nyt venue, og hvorfor ikke varme op allerede i starten af september, hvor to Festival of Endless Gratitude-kendinge spiller til Undertoners tredje koncertarrangement på spillestedet Beta. Spørgsmålstegn.

Tidligere har The Dø + Ice Cream Cathedral og Waldo & Marsha + Melody Melody spillet til Undertoner præsenterer, der er et samarbejde mellem spillestedet Beta og musiksitet Undertoner. Denne gang står der så eksperimenterende folk på programmet, når Blood on a Feather (US/DK) spiller hovednavn, og Own Road (DK) varmer op.

Blood on a Feather er et samarbejde mellem den herboende amerikaner Sarah Hepburn og danske Mikkel Elzer, og duoen bevæger sig i et grænseland mellem svævende, psykedelisk folk og labyrintisk dronemusik. Forvent messende vokalslør og harmonium, fritvoksende guitarfigurer, slæbende båndloops og melankolske hymner i en kogende smeltedigel. Trods projektets korte levetid har Blood on a Feather spillet koncerter med veteraner som In Gowan Ring, Simon Finn, Jozef van Wissem og Pantaleimon samt optrådt i samarbejde med den amerikanske lydkunstner John Levin ved det forgangne års Festival of Endless Gratitude. Hepburn og Elzer er desuden aktive i konstellationer som Shiggajon, Kloster og Mechanical Bird.

Own Road er Simon Skjødt Jensens enmandsband, og han har spillet på bl.a. Loppen, som support for Maps & Atlases, på Fanø Free Folk Festival og Festival of Endless Gratitude flere gange. I december 2010 udgav han den psychfolkede debut-ep på det københavnske Neh-Owh Records til gode anmeldelser i bl.a. Berlingske og Soundvenue, og en ny er på vej. Musikalsk set er Own Road præget af både vokale og instrumentale loops med gennemgående melodiøsitet og en til tider næsten shamanistisk lyd.

Før, mellem og efter koncerterne vender Undertoners dj’s Dykkerklokken & Den danske model plader: dybhavsfolk side om side med opadstræbende ambient, renfærdige neoklassiske kompositioner omgivet af diset tusmørkepostrock. I dykkerklokken og den danske model gemmer sig Undertoner-skribenterne Mikkel Arre og Kasper Würtz.

NYT!

På aftenen kan man erhverve sig partoutbilletter til dette års Festival of Endless Gratitude, der bl.a. byder på musik fra Escho-bandet Nikolas, der tidligere har spillet på Sejerø Festival, legendariske Roedelius og som noget nyt digtoplæsninger med Amalie Smith og Theis Ørntoft (også musiker i Twins Twins). Der er nedslag i prisen ved køb af både koncert- og festivalbilletter, og til koncerten på Beta udloddes desuden to partoutbilletter til to heldige publikummer.

Hvad: Blood on a Feather (US/DK) + Own Road (DK), dj’s: Dykkerklokken & Den danske model

Hvornår: Lørdag d. 8. september 2012. Første band kl 22.00, døre kl 21.00.

Hvor: Beta, Øresundsvej 6, 2300 KBH S

Hvor meget: 75,00 i forsalg/90,00 i døren. Køb billetter her.

 

Leave a Reply