Plader

Quadron: Avalanche

Skrevet af Niklas Kiær

Siden debutpladen fra 2009 har Quadron bredt sine vinger i det amerikanske, men nu vender de tilbage med opfølgeren Avalanche. Denne gang er der ingen risiko for at blive overset, og det danske publikum kan se frem til et førsteklasses album fra en umådeligt charmerende duo.

Den danske superduo Quadron er tilbage. Siden det oversete, men utroligt lækre debutalbum, Quadron fra 2009, har Robin Hannibal og Coco O. bevæget sig ud i diverse sideprojekter rundt omkring i verden. Hannibal har udgivet solo-ep’en Bobby, hans produktion fra Boom Clap Bachelors blev brugt på 2012’s bedste hip-hop album, Kendrick Lamars Good Kid, M.A.A.D. City, og han står sammen med Mike Milosh bag duoen Rhye. I samme tidsrum har Coco O. været gæst på alt fra Tyler, the Creators album Wolf (på samme nummer som Erykah Badu!) til soundtracket fra storfilmen “The Great Gatsby” sammen med bl.a. Beyonce, André 3000, Jay-Z, The xx og Jack White.

Nu er snuden vendt hjemad, og Quadron er klar med opfølgeren Avalanche. Førstesinglen “Hey Love” har allerede været Ugens Uundgåelige på P3, og den opmærksomhed, som gik duoen forbi i 2009, er i høj grad til stede. Det karismatiske par er af flere udnævnt til at være de nye regenter af dansk soulmusik, og det er ikke uden grund. Hannibals fløjlsbløde og groovy produktioner komplementeres perfekt af den imponerende power og autoritet, Coco O. bidrager med, for ikke at nævne hendes fantastiske vokal.

Avalanche er en udvidelse af de kvaliteter, der gjorde debutalbummet til en perle. Musikken er varieret, men afdæmpet, og Hannibal har fokuseret på at sætte Cocos stemme i fokus og holde de produktionsmæssige spidsfindigheder i de helt små nuancer. Det gør pladen utrolig behagelig at lytte til, og i kombination med en perlerække af catchy omkvæd gør det pladen til en topkandidat som velkommen landeplage hen over sommeren.

Lige fra åbningsnummeret “LFT” viser parret den uimponerede selvfølgelighed, som følger hele albummet. Coco fortæller elegant om en klassisk “girls’ night out” med en humoristisk og skarp pen, der emmer af overskud, alt imens musikken kæler for hendes stemme og historie. Lignende højdepunkter kan findes i et nummer som “It’s Gonna Get You”, mens også det lavere tempo og en mørkere melankoli mestres i f.eks. “Befriend”.

Iøjnefaldende er også Kendrick Lamars gæstevisit i “Better Off”, der ved første øjekast ligner et umage samarbejde, men resulterer i et stærkt nummer. Lamar viser endnu en gang sin imponerende evne til at lyde godt på alle former for beats, mens samspillet i både vokal og tekst mellem Coco og Lamar er ufortrødent. Rygter vil vide, at dette nummer ikke er det eneste, de har lavet sammen, og er det sandt, så er der masser af grund til at se frem til fremtidige udgivelser.

Avalanche er i sidste ende en imponerende udgivelse, der viser, hvor højt Quadrons niveau er, mens man kun kan drømme om potentialet. Og det er netop potentialet, der afholder udgivelsen fra at være genial. Ingen af pladens numre viser et decideret fald i niveau, men der er heller ingen overraskelser undervejs. Større sats kunne have resulteret i et mere svingende projekt, men man kunne godt ønske sig lidt flere eksperimenter fra Robin Hannibals talentfulde hænder. Men bortset fra det er albummet en stor succes og et symbol på den voksende danske stemme på den internationale soulscene.

★★★★★☆

Leave a Reply