Koncerter

Roskilde Festival 2013: Drenge, 04.07.13, Pavilion

Det var tæt på forrygende, da britiske Drenge åbnede for musikken på Pavilion. Med benhård rock og speederen i bund fik publikum flere stykker glimrende rockmusik lige i ansigtet.

Der var smæk på, da engelske Drenge sparkede det ægte musikprogram i gang på Pavilion torsdag aften. Den britiske brødreduo leverede en pragtpræstation, til trods for at de stadig har til gode at udgive deres første album.

Navnet Drenge skyldes tilsyneladende, at de er besat af dansk dogmefilm, og at de engang har spillet fodbold med nogle danske fyre, der råbte ‘kom så, drenge’. Det syntes Eoin og Rory Loveless lød så grotesk, at det ville passe glimrende til deres musik. Og hvis man tager dogme-filmenes grovkornede billede og tilsætter musik, kunne det sagtes lyde som Drenge.

Deres musik er langtfra pæn og poleret, men i stedet skramlende simpel. De er kun en trommeslager og en guitarist, når de laver lyd. Og selvom det kan have sine begrænsninger, gav de den hele armen. Den første halve time var klart den bedst, for her spillede de hurtigt og hårdt. Med de tunge vildskabstrommer og den fræsende guitar leverede de en række beskidte rockperler, inden de spillede deres ‘hit’ “Bloodsports”. Et glimrende og hårdt stød lige rockmaven, der kun blev bedre af, at Drenge(ne) leverede den i hård og energisk version.

Herefter blev tempoet desværre trukket ud af sættet. Det virkede en smule, som om at de skulle have tiden til at gå i det sidste kvarter af de 45 minutter, der var sat af til dem. Ikke svært at forstå, når deres første album udkommer til august. Men de reddede den på forunderlig vis hjem ved hjælp guitarlarm og kontant trommespil. I den langeafsluttende jam hoppede guitarist Eoin Lovelss ned i sikkerhedsgraven og gav guitaren de sidste riv. Her stod han så optaget af sit eget larm, at de to knejter kom til at spille over tid. Sådan går det jo, når man har det sjovt, og det virkede det til, at de havde.

Det var en tæt på forrygende åbning af Pavilion, der ikke lod meget tilbage at ønske. Nu kan man så glæde sig til, at deres plade udkommer.

★★★★★☆

Leave a Reply