Koncerter

Roskilde Festival 2013: FIDLAR, 07.07.13, Pavilion

Tømmermændene blev glemt, da amerikanske FIDLAR spillede sig igennem et godt og hårdtslående sæt søndag eftermiddag på Pavilion.


Hvis man skal dømme FIDLAR efter fra deres optræden søndag eftermiddag på Pavilion er de fire dudes, der elsker at fyre den max af, drikke bajere, ryge weed, surfe og skate. For med sange som “Cheap Beer”, “Wake Bake Skate” og den lille perle “No Waves” fremstår FIDLAR som et band, der ikke tænker for meget over tingene og bare kværner derudaf.

Det kan være svært at spille et publikum i gang, når det har ligget i sølet i en hel uge. Men søndag klokken 15 på Pavilion formåede FIDLAR alligevel at få folk til at glemme tømmermændene, de ømme fødder og den beskidte krop. Med fræsende skatepunk rablede det californiske band igennem et forholdsvis hårdtslående sæt, der dog ikke fornærmede nogen.

Stærkest virkede de mest poppede sange med de velsiddende hooks. “No Waves” var en lille fest i sig selv, og folk labbede da også den solbeskinnede rock i sig. Kvartetten larmede igennem og nød tilsyneladende ret meget at være på Roskilde Festival. Deres store smil smittede af på det lille, men dedikerede publikum, hvor nogle i dagens anledning havde lavet FIDLAR-t-shirts.

Det var bandet taknemmelige for, og de gav den ekstra skrue. Selvom sangene var gode og leveret hårdt og energifyldt, blev det alligevel en kende kedeligt en gang imellem. Flere af sangene lød ens, og selvom deres filosofi “Fuck It Dog Life Is A Risk” (FIDLAR) virker nok så blæst, manglede der alligevel lidt vildskab.
Det ændrer dog ikke på, at de skriver gode sange, og at de kører på ren spilleglæde. Og så gratis pot, det er klart. Efter en efterlysning blev der smidt flere poser op på scenen, og det var dér, bandet virkede allergladest.

★★★★☆☆

Leave a Reply