Nyheder

August-koncerter II: Som sidste udvej tager David og Vincent til Bornholm med fransk ven

Festivalsæsonen er ved at være ovre for i år, men vi har stadig bl.a. Wonderfestiwall og Oppenheimer til gode. Sidste del af august byder også på både dystre og eftertænksomme gråhårede legender.

Tiden går hurtigt. Sensommeren er for alvor over os, og de store tromlende regndråber minder os om, at efteråret gør sig klar til sin tre måneders regeringstid på vejrfronten.

St. Vincent og David Byrne på velklædt slentretur på vej mod Falconer Salen. Foto: Andreas Laszlo Konrath

Uvejret rammer bogstavelig talt også Beta i København den 17. august, for her står den på hæsblæsende og tordenbuldrende hardcore musik. Arrangementet hedder 1-Day Hardcore Showdown, og har en line-up bestående af 12 tunge bands. Blandt navnene finder man internationale, anerkendte navne som Last Resort, The Psyke Project, det flænsende Sick of It All og historiske Misfits, som nærmer sig/har legendestatus.

Den 22. august gæster en, vil en del mene, anden legende hovedstaden. David Byrne, som har været aktiv siden 1974. Mange husker ham måske som frontmanden fra Talking Heads, men Byrne har også arbejdet med navne som Fatboy Slim, Arcade Fire og Brian Eno. Dog er det en helt fjerde, som gode gamle Byrne optræder med i Falconer Salen. Byrnes nuværende sparringspartner er den unge 4AD-darling St. Vincent. De to udgav sammen albummet Love This Giant sidste efterår, hvor vi på Undertoner kvitterede med fire U’er. Torsdag den 22. august gæster de to Falconer Salen.

Det aktuelle ustadige vejr ønsker man ikke på en festival, og festivalsæsonen anno 2013 er da også ved at lakke mod enden. Dog er der en lille festival på Danmarks østlige solskinsø tilbage: Wonderfestiwall på Bornholm ved Hammershus. Tredagsfestivalen løber fra den 22. til den 24. august og præsenterer det internationale hovednavn Yoav. Yoav Sadan er en af Israels største aktuelle kunstner og blander på fortrinlig vis det elektroniske og akustiske. Mange af hans numre er bygget af spor, som blot spilles igennem hans guitar. Tag for eksempel et lyt til “Beautiful Lie”. Den bornholmske festival har også stærke danske kort på hånden med navne som The Floor Is Made of Lava, When Saints Go Machine og Baby in Vain.

Den 24. august er der Oppenheimer på Radar i Aarhus, som præsenterer talentfulde vækstlagsbands som My French Friend, Paper Tigers og Young Dinosaur. Sidstnævnte har dog modtaget pænt med opmærksomhed, og her på Undertoner faldt vi også pladask for de unge nordjyders debut-ep. Mads Simon Hestbech kvitterede med fem store U’er og sluttede anmeldelsen: »Young Dinosaur vil hverken for meget eller for lidt – på trods af nogle svipsere doserer kvintetten ingredienserne fornemt i de fem numre. Det er måske nok en smagsprøve, da den er hurtigt hørt. Men så kan man jo bare sætte den på igen.«

Hvis du leder efter nogle helt andre koncertanbefalinger, er du mere end velkommen til at tjekke Undertoners koncertkalender ud.

2 kommentarer

  • Overskriften er lidt misvisende. Øv nu troede jeg lige at David Byrne og St. Vincent kom til Bornholm (og Wonderfestiwall). Jeg er svært skuffet over at jeg går glip af de to. Men glæder mig selvfølgelig som et lille barn til Wonderfestiwall :)

  • Hej Anders.
    Ja, der kunne man godt lige få den forkerte idé… Men overskrifterne i koncertanbefalingerne skal jo helst være noget artist-relateret vrøvl ;) Til gengæld er både Byrne & Vincent i Falconer og Wonderfestiwall nogle dejlige koncertmuligheder! Rigtig god fornøjelse på Bornholm og hils derovre.
    Mvh Camilla / koncertredaktør, Undertoner