Konkurrencer

Vind billetter til Fanø Free Folk Festival

Svarte Greiner sørger for uhyggen på dette års Fanø Free Folk Festival.
Skrevet af Redaktionen

Pak sydhavsfrugterne, og så tager vi af sted til Vadehavet. Prøv dit held hos Undertoner og kom gratis på festival.

Svarte Greiner sørger for uhyggen på dette års Fanø Free Folk Festival.

Fanø er lidt af et rejsemål. Der er ifølge turisthjemmesiden et væld af mytologisk klingende ferieoplevelser som rav, drager, sæler, østers og kite-buggies at forlyste sig med. Men den 23. til 25. august bliver Fanø ekstra eventyrlig, for her danner Vadehavsøen rammen om en af landets mindste, men langtfra mindst interessante festivaler.

Undertoner har fået to stk. partoutbilletter til Fanø Free Folk Festival med gratis teltpladser til to heldige vindere. Hold ud til bunden af siden for at quizze med.

Fanø Free Folk Festival er kendt for sine hyggelige rammer i byen Sønderho, der til daglig huser besøgende digtere og en særlig afart af traditionel folkedans, nemlig sønderhoning. På festivalen optræder alternative folk-kunstnere og andet godtfolk i løbet af dagen og natten – og efter at programmet er slut, plejer publikum selv at tage over.

Som vi kunne fortælle tidligere kan du på dette års festival bl.a. opleve musik af canadiske Eric Chenaux, der tager afsæt i folk, men tilfører den sine egne frie og jazzede klang. Både Chenaux og irske Áine O’Dwyer er at finde i denne måneds The Wire, der tager temperaturen på deres respektive albums. O’Dwyers nye album Anything Bright or Startling, bæres i høj grad frem af hendes harpespil og intime stemme. Hun kan blive en interessant oplevelse i den lille flok på godt 150 gæster, som festivalen lukker ind. En anderledes intim oplevelse kan opstå med mørkekunstneren Svarte Greiner, der ligeledes har udgivet nyt i år. Manden bag, Erik K. Skodvin, har undersøgt rædslen i noget nær alle dens afskygninger med cello, guitar, diverse reallyde og masser af rumklang.

Fra den danske scene kan fremhæves en ganske særlig Fanø Free Folk-konstellation af Mouritz/Hørslev Projektets finurlige tekster og legende musik, Own Roads for festivalen efterhånden velkendte, akustiske guitarfolk og Distortion Girls‘ mere udsvævende, langsommelige støjeksperimenter. Se hele lineuppet her.

Og nu til spørgsmålet, der giver dig chancen for at pakke sydhavsfrugterne og drage til Vadehavet. Svar senest d. 20. august.

På festivalen optræder både United Bible Studies og Plinth. Bag begge acts finder du Michael Tanner. Denne herre er også at finde bag The Cloisters, som vi anmeldte tidligere i år. Undertoners anmelder var meget imponeret over de geografiske landskaber af ambient musik, det lykkedes at skabe på pladen.

Vinderne er fundet.