Nyheder

Fanø Free Folk Festival offentliggør de første navne

Skrevet af Anna Møller

For femte år i træk kan du komme til mikrofestival for weird-, alt- og freefolk på Fanø ud for Jyllands vestligste kyster.

Fanø Free Folk Festival 5Nu er de første navne til Fanø Free Folk Festival #5 blevet offentliggjort, og amerikanske Arborea, norske Svarte Greiner, det Berlin-baserede folk-kollektiv Hungerhoff & The Wild Roots og syrehovederne i Halasan Bazar er blandt de otte første navne i dette års lineup.

Den amerikanske duo Arborea byder på en moderne videreførelse af arven fra kunstnere som Tim Buckley, Robbie Basho og Pentangle med en vokal, der lyder en del henad Sarah Hepburns smukke stemme. Duoen, der består af parret Buck og Shanti Curran, har udsendt en lang række plader – senest Fortress of the Sun, som musikmagasinet Mojo kaldte »spellbinding psych folk«. Der er også faldet roser af fra medier som BBC, NPR og Rolling Stone, og den amerikanske duos musik er da også umiddelbart anbefalesværdig. Enkle og smukke psychfolksange fra et tyst eventyrsunivers, hvor en dyster og længselsfuld tone sætter stemningen.

I det dystre og mørke folkunivers finder man også norske Svarte Greiner aka Erik K. Skodvin, der pga. sygdom måtte aflyse til sidste års festival. Han vender nu stærkt tilbage med sit dronede lydlandskab for cello, guitar og elektronik. Svarte Greiner gæstede Hellig Kors Kirken sidste år til en koncert under CPH PIX til store anmelderroser, selvom man kunne diskutere, hvor godt set-uppet i kirken på Nørrebro helt fungerede. På Fanø Free Folk Festival er der nok ikke samme restriktioner som på kirkebænkene, og Svarte Greiners seneste album Black Tie fra 2013 bliver nok luftet i de fanøske festivallandskab.

Derudover kan festivalen præsentere det Berlin-baserede folkkollektiv Hungerhoff & The Wild Roots anført af sangskriver Henric Hungerhoff, et møde mellem folk og ambient elektronik fra østrigske Bird People, poetisk nerve og neofolk fra Jo Quail, syrefolk fra Halasan Bazar, free-form guitarpoesi fra italienske Laboule og endelig den danske trio Family Underground, der siden 2000 har opbygget et internationalt ry med deres blanding af psykedelisk folk, sære improvisationer, rockede freakouts og dybe droner.

Fanø Free Folk Festival finder sted 25.- 27. juli i og omkring Sønderho Forsamlingshus på Fanø, og i alt kommer omkring 20 navne til at spille over de tre dages festival, der vel meget vel kan sammenlignes med småfestivaler som Sejerø Festival og tildels Festival of Endless Gratitude. Skalaen er ligeledes lille og eksklusiv, og der er således kun 150 partoutbilletter til salg.

Billetten til tre dages festival koster 400 kroner + gebyr, og som noget nyt kan festivalen tilbyde en early bird-billet til 300 kroner + gebyr, hvis man køber senest d. 15. maj.

Leave a Reply